Városlista
2021. május 11, kedd - Ferenc

Hírek

2021. Április 27. 10:34, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Elfogatóparancs alapján került rendőrkézre, ezért bűnügyi felügyelet alá került

Elfogatóparancs alapján került rendőrkézre, ezért bűnügyi felügyelet alá került

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 23 éves férfinak a bűnügyi felügyeletét,

aki egy mátraverebélyi lakás lakattal zárt ajtaján átvágta a láncot, majd az ingatlanból különböző dolgokat tulajdonított el.

2021. március 14-én reggel a férfi a lánc elvágásával bejutott egy mátraverebélyi lakásba, ahonnan egy tükröt és mosógépalkatrészeket tulajdonított el.

A férfi kilétére hamar fény derült, de a nyomozó hatóság elől elrejtőzött, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene, ami április 22-én vezetett eredményre.

A gyanúsítottal szemben már volt egy másik büntetőeljárás is folyamatban, legális jövedelemmel pedig nem rendelkezik, így a szökése mellett tartani lehet attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el, ezért a Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűnügyi felügyeletét indítványozta, amit a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adva el is rendelt.

A gyanúsított a bíróság által kijelölt ingatlant kizárólag hatóság előtti idézésre és igazolt orvosi kezelés céljából hagyhatja el. A bűnügyi felügyeletet a rendőrség ellenőrzi, és ha a férfi megszegi annak szabályait, rendbírsággal sújtható, a szabályok ismételt vagy súlyos megszegése esetén pedig letartóztatása is elrendelhető.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 11. 15:36, kedd | Helyi

Zebra terv

Nógrád megyében is kiemelt cél a gyalogosok biztonsága!

2021. Május 11. 14:51, kedd | Helyi

Erdők, mezők, természetvédelmi területek közös ellenőrzése

Salgótarján és Pásztó térségében a rendőrök együttműködve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával és a polgárőrökkel – a természeti kincsek megőrzése érdekében – fokozott ellenőrzést tartanak.

2021. Május 11. 14:25, kedd | Helyi

Három év is járhat a járművezetéstől eltiltás alatti vezetésért

2021. május 14-én hatályba lép a Büntető Törvénykönyv legújabb módosítása, mellyel bűncselekménnyé válik az eltiltás hatálya alatti járművezetés.

2021. Május 07. 12:32, péntek | Helyi

Letartóztatták a dílert

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte annak a 37 éves, kábítószerekkel kereskedő férfinek a letartóztatását, akinek a lakásán négyféle drogot is találtak a salgótarjáni nyomozók.