Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Január 08. 07:41, hétfő | Helyi
Forrás: OMSZ/index/zsuffa csaba

Életmentő lehet a segítségnyújtás - Az OMSZ kéri a lakosságot,

Életmentő lehet a segítségnyújtás - Az OMSZ kéri a lakosságot,

hogy ha földön fekvő embert látnak, menjenek oda hozzá és próbálják felmérni a helyzetet, a személy állapotát. Ha nem reagál a megszólításra, nem lehet felébreszteni,

azonnal mentőt kell hívni és megkezdeni az elsősegélynyújtás megfelelő módszerét, amiben a mentésirányító is tanácsot tud adni a hívás során. Ha nincs légzés, haladéktalanul meg kell kezdeni az újraélesztést!

Hozzátették: sok esetben az is nagy segítség, ha egy ittas, bóbiskoló embert a járókelők felébresztenek és talpra segítve biztonságos helyre irányítják. A fagypont alatti hőmérsékletek, a tél közeledtével különösen fontos ez a magatartás, amivel akár életet menthetünk.

Egy friss kutatás szerint még mindig sokan nem mernek segítséget nyújtani, ez nem csak hazánkra, az egész világra jellemző. Győrfi Pál tájékoztatása szerint a nagyvárosokban inkább másokra hagyják, a kistelepüléseken jobban ismerik egymást az emberek, ezért gyakrabban közbelépnek. A többség tart attól, hogy a bajbajutottal rosszat tesz. A szakember hangsúlyozta, annál rosszabbat nem tehetünk, hogy nem cselekszünk.

Ha fontos a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

SALGÓTARJÁNIAK ÉS NÓGRÁD VÁRMEGYEIEK KÖZÖSSÉGE

"ADJUNK minél többet, minél TÖBBEKNEK!"

FACEBOOK oldalaink:
CSOPORT: https://www.facebook.com/groups/infonograd
MEGYEI HÍROLDAL: https://www.facebook.com/infonograd
ORSZÁGOS HÍROLDAL: https://www.facebook.com/InfoNograd.kozosseg
WEBOLDAL: https://www.infonograd.hu
TikTok: https://www.tiktok.com/@infonograd
Insta: https://www.instagram.com/infonograd_hiroldal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.