Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Élelmiszerlavina program Karancslapujtőn

Élelmiszerlavina program Karancslapujtőn

Karancslapujtőn is megkezdődtek a vetési munkák a Syngenta Élelmiszerlavina program keretében.

A 2700 lakosú, hátrányos helyzetű településen Bandúr Istvánné koordinálja a munkát, aki rádiónkat arról tájékoztatta: a program nagy segítség az ott élő rászorulóknak. Mint mondta, a napokban föld alá kerül a vetőburgonya, a fóliasátorban pedig a felajánlás révén kapott paprikát, paradicsomot, és káposztát nevelik. Kancslapujtő a tavalyi év után idén is részt vehet a programban, melynek célja a nehéz körülmények között élő, szociálisan rászoruló családok támogatása. A termelésen túl fontos eredmény, hogy a benne dolgozók megtanulják a mezőgazdasági munka alapjait, így az elkövetkezendő évek során önállóan is gazdálkodni tudnak. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Kft. negyedik alkalommal hirdette meg az Élelmiszerlavina programot, amelynek keretében huszonhét önkormányzat és civil szervezet kapott támogatást. Nógrád megyéből Karancslapujtő található a nyertesek között.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: élelmiszerlavina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.