Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Június 11. 08:25, kedd | Helyi sport
Forrás: MTI-PILISSZENTKERESZT

Elbúcsúztatták Hammerl László olimpiai bajnok sportlövőt.

Elbúcsúztatták Hammerl László olimpiai bajnok sportlövőt.

A pilisszentkereszti temetőben elbúcsúztatták Hammerl László olimpiai bajnok sportlövőt, a Nemzet Sportolóját.

A bajnoktól az ötkarikás család nevében Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke búcsúzott.
"Sportvezetőként, szövetségi kapitányként, itthon és külföldön az egyetemes sportot, a sportlövészetet és Magyarországot szolgálta" - idézte Deutsch Tamást a MOB honlapja
.
A Nemzet Sportolóját példaképként méltatta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, szakmai életútjáról, a sportolóról, a sportvezetőről, a pedagógusról Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára beszélt.
Pilisszentkereszt díszpolgárának búcsúztatásán a családtagok és tisztelők, barátok, sportvezetők mellett számos sportoló, bajnoktárs, Nemzet Sportolója részt vett. Jelen volt többek közt Schmitt Pál, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok vívó, Vaskuti István, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok kenus, Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, olimpiai ezüstérmes vívó, Rejtő Ildikó, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok vívó, Jónyer István, a Nemzet Sportolója, világbajnok asztaliteniszező, Fábián László, a MOB olimpiai bajnok öttusázó főtitkára, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, Wladár Sándor olimpiai bajnok úszó, a MOB alelnöke, Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok vívó, Bodnár András olimpiai bajnok vízilabdázó, Hegedüs Csaba olimpiai bajnok birkózó, Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke, valamint Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára. A fiatal sportlövő generációt többek közt Péni István és Pekler Zalán is képviselte.
Hammerl László 22 éves korában szerezte meg Tokióban olimpiai bajnoki címét a 60 lövéses fekvő versenyszámban, ugyanitt bronzérmes is lett a 3x40 lövéses összetett számban, négy évvel később Mexikóvárosban ezüstéremmel tette teljessé olimpiai éremgyűjteményét.
Hammerl László - akit a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Sportlövők Szövetsége is saját halottjának tekint - hosszan tartó súlyos betegség után 82 éves korában, május 3-án hunyt el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 14:00, péntek | Helyi sport

Párizs 2024 - Nem ideálisak a körülmények az úszóknál, Milák váltóban nem úszik.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint több területen is akad probléma a párizsi olimpián, és a szakember azt is elárulta, hogy Milák Kristóf váltóban nem úszik majd a francia fővárosban.

2024. Július 26. 08:31, péntek | Helyi sport

Párizs 2024 - Vereség a franciáktól a nyitányon a női kézilabdázóknál.

A magyar válogatott 31-28-ra kikapott a címvédő és világbajnok franciáktól csütörtökön a párizsi olimpia női kézilabdatornájának első fordulójában.

2024. Július 25. 15:30, csütörtök | Helyi sport

Párizs 2024 - Nem várt nehézségek és betegségek nehezítik a sportlövők előkészületeit.

Váratlan nehézségekkel szembesült a magyar sportlövő csapat a szombaton kezdődő olimpiai versenyek előtt.

2024. Július 25. 15:00, csütörtök | Helyi sport

Párizs 2024 - A magyarok toronymagasan a legeredményesebbek vízilabdában.

Szombaton a nők csoportküzdelmeivel megkezdődnek a vízilabdázók küzdelmei a párizsi olimpián.