Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 04. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Együttműködés az SBTC és a Somosi SE között

Együttműködés az SBTC és a Somosi SE között

A Somos SE és az SBTC szoros kapcsolatot ápol a jövőben. Az NB II. és az NB III. lesz az együttesek célja.

A minap tájékoztató jellegű beszélgetésen vettünk részt, ahol jelen volt Takács László, az SBTC ügyvezető igazgatója, illetve Bozó Ferenc, a Somos SE elnök-helyettese. Az összejövetelen több, az elmúlt időszakban felmerült kérdésre is választ kaphattunk. Még az elején megemlítenénk azt a tényt, hogy a felvázolt változások semmiképpen sem jöhettek volna létre az SBTC elnöke Sólyom Sándor odaadó és fanatikus munkája nélkül. Az ő hozzáállása nagymértékben járult hozzá a sikeres tárgyalásokhoz, leginkább azért is, mert habitusa magával ragadta a Somos SE részéről Ferenczi Bélát is.
Kezdjük rögtön a legfontosabbal, vagyis a találkozó apropójával! A leglényegesebb információ szerint a két klub a jövőben szorosan együtt fog működni, valamilyen szinten pedig egyesülnek is. Bizonyos értelemben tehát a Somos SE a Stécé fiókcsapata lesz a jövőben. Ennek kapcsán viszont azt is meg kell jegyeznünk, hogy ezzel párhuzamosan az egyesületek mennek tovább a saját megkezdett útjukon, főleg a tavaszi folytatásban. Hosszabb távú céljuk egyértelműen az, hogy vállvetve együtt dolgozzanak Nógrád megye, illetve Salgótarján futballjának fejlődéséért.
Takács Lászlótól, az SBTC ügyvezető igazgatójától többek között azt is megtudhattuk, hogy kötelezően elvárják a Somos SE-től azt, hogy tavasszal mindegyik mérkőzésükön 100 %-osan teljesítsenek és tegyenek meg mindent a bajnoki címért, nyerjen a jobbik. Az egyeztetések már korábban megkezdődtek, de csak most jutottak el oda, hogy minden kérdést illetően egyezségre jussanak. Véleménye szerint ezzel a lépéssel felébreszthető Nógrád megye futballja 20 éve tartó ,,Csipkerózsika álmából”. A tarjániak a Magyar Kupával kapcsolatosan is igen csak komoly célokkal rendelkeznek. Minél tovább menetelnének a sorozatban. A bajnokságot illetően a fekete-fehéreknél az NB2, míg a Somos SE-nél az NB3 elérése a cél, azért fognak minden követ megmozgatni, hogy ezt meg is valósítsák! A szurkolókat is érinti a változás. A jövőben autóbuszok fognak indulni Salgótarján belvárosából, ami a szimpatizánsokat fogja szállítani a Tóstrandra és Somoskőújfalura, így mindenképpen megkönnyítve a mérkőzések helyszínéinek megközelítését.
A csapatok közötti játékosmozgással kapcsolatban elmondható, hogy az elképzelések szerint a jövőben az SBTC-től több fiatal játékos is a somosiaknál fog edződni azért, hogy készen álljanak a rájuk váró későbbi feladatokra. Az U21-ből kiöregedő labdarúgók a kék-fehéreknél szerezhetik meg a szükséges meccsrutint. A jelen kapcsán annyi már most kijelenthető, hogy az őszt a Somos SE-nél töltő Novák János, Balázs Attila, illetve Liszka Gergő hármas a Stécénél folytatja pályafutását. A holtszezonban biztos csatlakozik az SBTC-hez a már korábban beharangozott, de ezidáig a játékengedéllyel kapcsolatos problémák miatt pihenő Marek Penksa, illetve rajta kívül is komoly erősítések vannak kialakulóban. Ilyen például a montenegrói válogatott hátvéd, Adrian Rudovic, aki legutoljára hazája I. osztályában szereplő FK Mornarban rúgta a bőrt, illetve az olasz harmadik ligában résztvevő Anconától érkező Ferdinando Regga. Mellettük egy olyan magyar válogatottal is közel a megállapodás, aki ősszel még az NB1-ben léphetett pályára. Ezen felül hárman a Mezőkövesd együttesétől is csatlakozhatnak a Stécéhez.
A magunk részéről annyit tennénk hozzá, hogy Nógrád megyének nagy szüksége lenne NB-s csapatokra és bízzunk benne, hogy a felvázolt elképzelések minél előbb meg is fognak valósulni! Köszönjük a klubok bizalmát weboldalunk felé, illetve azt is, hogy Nógrád megye futballszerető közössége rajtunk keresztül kaphatott elsőként hírt a változásokról!

Forrás: nogradifoci.hu

Címkék: SBTC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.