Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 31. 23:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Egyszerre negyvenöt osztálytalálkozót rendeznek Ludányhalásziban!

Egyszerre negyvenöt osztálytalálkozót rendeznek Ludányhalásziban!

Ludányhalászi képviselő-testülete mert egy nagyot álmodni, amikor a több mint 50 éves II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola valamennyi végzős diákját osztálytalálkozóra invitálta.

2012. június 2-án a ludányhalászi sportpályán kerül sor a 45 végzős évfolyam találkozására. Az 1960 és 2005 között elballagott diákoknak nyílik lehetősége arra, hogy egy ritka és különleges alkalom tanúi legyenek. Az osztálytalálkozókra a II. Elszármazottak Találkozójával egybekötött falunap keretében kerül sor.
2008-ban rendezték meg az I. Elszármazottak Találkozóját, amelyre közel 300 „volt Ludányhalászi lakos” jött el. A falu vezetése úgy gondolta: itt az ideje az ismétlésnek és valami plusznak, ami még nem volt sem a községben, sőt a megyében sem. Ez lett a 45 osztály találkozója.
A falunapi program horgászversennyel indul a reggeli órákban az Öreg-tónál és kispályás labdarúgó bajnoksággal folytatódik a sportpályán. Tíz órától kerül sor az elszármazottak köszöntésére és találkozójára. A Ludányhalásziból elszármazottakért és a Ludányhalászi Általános Iskolában 1960-2005 között végzett diákokért Molnár Péter esperes mond szentmisét a helyi Szent András Plébánián. Ebéd után, délután két órától kezdődnek az osztálytalálkozók. A sportpályán minden osztálynak lesz lehetősége külön-külön csoportokba ülni és átbeszélni az elmúlt évek történéseit. A volt diákokon kívül meghívást kaptak az eddig itt tanító pedagógusok is, akik megalapozták az egykori diákok tudását.
A délutáni és az esti program bőven kínál szórakozási lehetőséget. A helyi táncosok és énekesek mellett lesz kerékpáros bemutató, lovas parádé is. Több modern tánccsoport is megcsillogtatja tudását.
Az este folyamán tombolát sorsolnak, majd operett és magyar nóták csendülnek fel. Orsi nosztalgia slágerei után 21 órakor a falunap sztárvendége Csepregi Éva művésznő lesz. A rendezvény hajnalig tartó bulival ér véget.
Bódiné Fenyvesi Mónika

Címkék: Ludányhalászi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.