Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2013. Július 27. 06:47, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Egyre több bevándorló hagyja el Olaszországot

Egyre több bevándorló hagyja el Olaszországot

Valamivel több mint négymillió háromszázezer bevándorló él a hatvan milliós Olaszországban, és egyre többen hagyják el az országot - derül ki az Istat olasz statisztikai intézet pénteken közölt felméréséből.

A tartózkodási engedéllyel Olaszországban élő és dolgozó külföldiek adatai 2013. január elsejére vonatkoznak.A bevándorlók száma a 2012-ben mérthez képest 8,2 százalékponttal emelkedett. Az utóbbi egy év alatt 17,9 százalékponttal nőtt azoknak a külföldieknek az aránya, akik elhagyták Olaszországot: a gazdasági válságban tavaly több mint 38 ezer eddig Itáliában letelepedett külföldi tért vissza hazájába vagy költözött át más európai országba.

Az olaszországi bevándorlók 86 százaléka Itália északi, gazdagabb tartományaiban él.A 2012-ben Olaszországban világra jött gyermekek 15 százaléka született bevándorló szülőktől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt