Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2015. Január 22. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Egyéni vállalkozókat ellenőriznek a szécsényi járásban

Egyéni vállalkozókat ellenőriznek a szécsényi járásban

Kiemelt figyelemmel ellenőrzik az idei évben az élelmiszer-előállítással és forgalmazással foglalkozó egyéni vállalkozókat a Nógrád Megyei Kormányhivatal Szécsény Járási Hivatalának illetékességi területén.

Az említetteken felül szintén ellenőrzésekre számíthatnak az emberi életre veszélyes, illetve egészségügyi és környezeti kockázattal járó veszélyt jelentő tevékenységekkel foglalkozók is. Az ellenőrök az ilyen, külön engedéllyel végezhető tevékenységeket megkezdők, illetve ezen foglalkozásokkal bővülő egyéni vállalkozásokat is a szokásosnál nagyobb intenzitással ellenőrzik majd. A meghatározott elsődleges cél értelmében a nyilvántartási kötelezettségek betartásának és a törvényes, jogszabályoknak megfelelő működés ellenőrzése lesz, a vizsgálatok a gazdaságossági-célszerűségi kérdéseket nem feszegetnek majd – derül ki a Nógrád Megyei Kormányhivatal honlapján a nyilvánosság számára is elérhető dokumentumból.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: vállalkozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:00, szerda | Helyi

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.