Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2023. November 20. 15:25, hétfő | Belföld
Forrás: AUTO MOTOR

Egy újabb szuperszedán Kínából.

Egy újabb szuperszedán Kínából.

A Skyworth nevű villanyautó-gyártó bemutatta a „szabadidő-autóknál szebb és divatosabb” Skyhome nevű szedánját.

A hazájában Skyworth, az exportpiacokon Skywell néven működő kínai villanyautó gyártó alapvetően haszonjárműveket kínál, de természetesen szabadidő-autója is van már. Most pedig egy szedánt készítettek, mert az a hivatalos megfogalmazás szerint divatosabb a magas építésű SUV-formánál, no meg szebb is. A Skyhome igazi luxusautó, amely hátul 2 darab elektromosan állítható – akár ággyá alakuló – fotelt kap, talpmasszázsra is van lehetőség, a tetőről lenyíló óriási méretű monitort is használhatnak az itt helyet foglalók, és persze van hűtődoboz is. Rögtön 2 darab Qualcomm 8295-ös fedélzeti rendszert is beépítettek az autóba, így a hátul utazók maguknak intézhetik az ügyes-bajos dolgaikat, nem zavarnak bele például a sofőr navigálásába, a digitális segéd a mesterséges intelligencia segítségével dolgozik, hogy a lehető legjobb élményt kapja a felhasználó.

A Skyworth Skyhome nevű autó a cég által újonnan kifejlesztett, először itt használt CE nevű műszaki alapra épül, és mindent megkap, amit az csak nyújtani tud. A 2 hajtómotoros összkerékhajtás 626 LE rendszerteljesítményű, légrugózás és összkerék-kormányzás is van, az akkumulátor-kapacitást még nem árulták el, csak azt, hogy megfelelő villámtöltővel 10 perc alatt 490 km-nyi energiát tud vételezni.

A Skyworth Skyhome érdekessége még, hogy a jeladó mellett ujjnyom-azonosítás, arcfelismerés vagy párosított okostelefon is használható a bejutáshoz/aktiváláshoz. Az autó jelenleg 90%-os készenléti szinten van, a szériamodell bemutatása jövőre esedékes.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 12:46, vasárnap | Belföld

Több vonat menetrendeje változik a győri fővonalon

Több vonat közlekedését, menetidejét befolyásolja a győri fővonalon a havas időjárás - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

2023. December 10. 12:45, vasárnap | Belföld

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport 2023/2024-es menetrendje

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket - közölte közlekedési társaság az MTI-vel.

2023. December 10. 09:30, vasárnap | Belföld

Februárban rajtolhat el a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program.

Februárban rajtolhat el a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

2023. December 10. 07:54, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 49. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: