Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Május 08. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Egy százalék a civiliknek

Egy százalék a civiliknek

Közel ezerötszáz bejegyzett civil szervezetből mindössze 520 kapott csak támogatást a felajánlható egy százalékokból Nógrád megyében.

A magánszemélyek tavaly közel hatvanhatmillió forintról rendelkeztek így, amely körülbelül húsz és félezer adózótól érkezett. Az adatsorból azonban nem derül ki, hogy a több mint nyolcvanezer megyénkben adózóból, hányan adakoztak országos szervezeteknek. Az egyszázalékos felajánlások megszerzésében a legjobban az állatvédők teljesítettek. A legtöbbet - közel kétmillió forintot - a mátranováki Zakuszka-tanya Alapítvány a Rászoruló Lovakért szervezet kapta, 470 adózótól. Több mint másfélmillió forintot juttatott ötszázharminc adózó a Befogad-lak Állat és Természetvédő Közhasznú Alapítványnak és közel hasonló összeg jutott a Nőtincsen bejegyzett Beagle-ért Közhasznú Egyesületnek is. Az állatvédők után azonban kitűnik a Berkenyén bejegyzett Őrangyalok Alapítvány a Beteg Gyermekekért támogatottsága, amelyet 336-an támogattak összesen egymillió forinttal. Az idén felajánlható egy százalékokról május huszadikáig rendelkezhet minden adózó, akár az adóbevallásának benyújtása után is. A Nógrád megyei támogatható civil szervezetekről egy-két napon belül adószámokat is tartalmazó listát tesz közzé a Nógrád Megyei Civil Információs Centrum.

Forrás: radiofocus.hu

NAVinfó

Címkék: civil

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.

2024. Május 10. 08:00, péntek | Helyi

Kellemes májusi idő.

Országszerte sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor.

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)