Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Június 03. 08:19, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Egy jó hétvégét teljesítettünk a Red Bull Ringen!

Egy jó hétvégét teljesítettünk a Red Bull Ringen!

Beszélgetés Volentér Balázzsal.

Május 22-23-án részt vettél a Red Bull Ringen, az Autós gyorsasági szakág soron következő - WNS - Mogul Racing TEAM - Nivo Motorsport együttműködése alatt egy Formula Renault 2.0 -al - versenyén.

Mesélnél a kinti versenyről?

- Csütörtökön délben érkeztünk meg a pályára. Ekkor még nedves volt az aszfalt, ezért úgy döntöttünk, hogy várunk még egy picit az első etappal. Végül csütörtökön három száraz pályás edzésen vettem részt. Ezek kiválóan sikerültek, és hamarosan már a többiekhez hasonló időket futottam.

- Pénteken már nem volt hozzánk túl kegyes az időjárás, ugyanis elkezdett esni az eső. Kíváncsian vártam, hogy mit tartogat majd számomra a nedves pályás kvalifikáció, mivel korábban soha előtte nem mentem még vizes pályán. Az időmérő remekül alakult a számunkra, és végül az abszolút 11 (27 fős mezőnyből), míg a magyar abszolút értékelés 2. helyét sikerült megszereznem (halkan jegyzem meg, a velünk együtt versenyző Mick Schumacher és Harrison Newey az 5., valamint a 10. rajtkockát szerezték meg. Sajnos azonban így sem vagyok elégedett az időmérős teljesítményemmel, mivel az utolsó körben túlvállaltam magam az egyik kanyar bejáratánál, így az autó hátulja elúszott és megforogtam… pedig ebben a körömben rengeteget tudtam volna javítani.

- Szombaton az időjárási körülmények még rosszabbra fordultak. A folyamatos esőzéseknek köszönhetően a pályán több vízátfolyás is megjelent, és a látótávolság is igen csak leredukálódott a többi autó által felvert vízfüggöny miatt (kb olyan 5-10 méterig láttunk magunk elé). A mezőnyt végül elrajtolták, de ami ezután következett, az egy igazi rémálom volt… Sajnos az első körben egy vízátfolyás miatt megforogtam, de tudtam folytatni a versenyt, így végül a saját kategóriám 3. helyén fejeztem be a Safety Car mögött leintett versenyt.

- Vasárnap egy újabb időmérő, és a záró verseny várt ránk. Mivel az eső szombat este elállt, a pálya is elkezdett felszáradni… Szerencsétlenségünkre a mi kvalifikációnkat a legrosszabbra időzítették. Az aszfalt épp egy köztes állapotban volt (sem száraz, sem vizes), így a mezőny is 2 részre szakadt, voltak akik slick gumival kezdték meg az időmérőt. Voltak, akik esőgumival. Mi az utóbbit választottuk, majd a végén váltottunk slickre, de nem igazán tudtam megmelegíteni, ráadásul 1-2 sárga zászlós fázis is akadályozott, így végül a leggyorsabb körömet még vizes gumival futottam. A versenyt egy új beállítással kezdtük meg, melynek köszönhetően végül egy újabb kategória 3. helyet sikerült szereznem.

Miként élted meg életed első Red Bull Ringi futamát?

- Pozitívan. Voltak ugyan kevésbé jó pillanataink (gondolok itt az első versenyre, vagy a 2. időmérőre), de összességében, úgy gondolom, hogy egy jó hétvégét teljesítettünk. Úgy jöttünk ide, hogy sem a pályát, sem pedig a vizes körülményeket nem ismertem még. Végül azonban mind a kettőhöz hamar hozzászoktam és jó eredményekkel távoztam. Ezeken kívül pedig egy új pályával bővült a kedvencek listája!

Legközelebb, hol állsz rajthoz, illetve tesztelsz-e valamikor a következő futam előtt.

- Legközelebb Június 19-21-én állok rajthoz a KZ2-es (gokart) Közép-Kelet-Európa Bajnokság keretein belül megrendezésre kerülő kecskeméti versenyen. Ezt követően pedig majd csak júliusban pattanok újra forma autóba, amikor is a Pannónia ringen veszünk majd részt a következő Magyar Autós Gyorsasági Bajnokság futamán.

Köszönöm a támogatóim segítségét!
SimHouse Szimulátortechnikai Kft., OXXO Energy Drink, P1 Cam, Gokartring.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.