Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. December 30. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Egy ezüst és egy arany a karácsonyfa alatt

Egy ezüst és egy arany a karácsonyfa alatt

Hosszú évtizedek óta hagyomány már, hogy karácsony másnapján nógrádi résztvevőkkel rendezik meg a losonci utcai futóversenyt. Idén kilencen képviselték megyénket Szlovákiában, közülük ketten is éremmel térhettek haza.

A korábbi évekhez képest ezúttal többen gyülekeztek Losonc belvárosában, a nógrádiak mellett Debrecenből és Budapestről is érkeztek magyar futók. Volt, akit a szép pénzdíj motivált, de volt, aki az öt kilométeres körökön csak a karácsonyi bejglit szerette volna ledolgozni. A több mint háromszáz fős mezőnyben ott voltak az egykori salgótarjáni sízők, biatlonosok, akik Máté Csaba edző tanácsai szerint készültek és futottak. Horváth Ágnes a kétkörös távon lett ötödik, ugyanitt a kétszeres olimpikonunk, Bekecs Zsuzsanna hatodikként ért célba, ezt a pozíciót a trió harmadik tagja, Kirner Erzsébet a legrövidebb távon produkálta.
Tíz kilométeren születtek a legjobb nógrádi eredmények. Az apróbb sérülés után lábadozó Csontos László (Zenit SE) abszolút másodikként futott be, míg a félmaraton országos csúcstartója, a mostanában edzősködéssel (is) foglalkozó Kadlót Zoltán (SAC) a szeniorok között újra nem talált legyőzőre, abszolútban pedig ezúttal negyedikként zárt. A szécsényi veterán, Jusztin Ferenc ismét fiával utazott Szlovákiába, ahol már régi ismerősként fogadták őket. A leghosszabb, húsz kilométeres fő számban Széll Tamás (Zenit SE) kilencedik, míg Babka Miklós (SDS) 13. lett.A programot ötszáz méteres ovis futás és másfél kilométeres gyermek futam is színesítette, az öt kilométert pedig sétálva (nordic walking), illetve görkorcsolyával is lehetett teljesíteni. A rendezők ebéddel vendégelték meg a résztvevőket, az eredményhirdetés előtt pedig zenés műsorral szórakoztatták a megfáradt futókat.
Nógrádi eredmények. 5 km. Nők (49 induló): 6. Kirner Erzsébet (SAC) 24:28 perc. Férfiak (94): 68. Ifj. Jusztin Ferenc (Szécsény) 28:18,9. 10 km. Nők (25): 5. Horváth Ágnes (SAC) 44:51,5. 6. Bekecs Zsuzsanna (SAC) 47:18. Férfiak. Felnőttek (39): 2. Csontos László (Zenit SE) 33:09,5. Veteránok (21): 1. Kadlót Zoltán (SAC) 33:56,4 … 18. Jusztin Ferenc (Szécsény) 51:21,3. 20 km. Férfiak (20). 9. Széll Tamás (Zenit SE) 1;14,09,3 … 13. Babka Miklós (Salgótarjáni Dornyay SE) 1;27:57.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: futóverseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.