Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Január 14. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Egy élet a tánc

Egy élet a tánc

A Szécsényi Népművészeti Egyesület a Palóc Néptáncegyüttes fennállásának 15 esztendős jubileuma alkalmából „Egy élet a tánc…” címmel Nógrád megyei rajzpályázatot hirdet általános iskolai tanulók részére.

A pályázat témája: A magyar néptánc valamely tánctípusának ábrázolása érzékeltetve a tánc lendületét, dinamizmusát, sokszínűségét, számtalan formában és funkcióban meglévő mivoltát.

A pályázók köre: A pályázaton valamennyi Nógrád megyei lakóhellyel rendelkező és Nógrád megyei Általános Iskolában tanuló gyermek részt vehet legfeljebb két alkotással. Az alkotók két korcsoportban küldhetik be pályaműveiket: I. korcsoport – alsó tagozatos diákok, II. korcsoport – felső tagozatos diákok.

Pályázat témája: A magyar néptánc valamely tánctípusának ábrázolása érzékeltetve a tánc lendületét, dinamizmusát, sokszínűségét, számtalan formában és funkcióban meglévő mivoltát.

Pályaművek mérete: I. korcsoportnál A4 méretű rajzlap, II. korcsoportnál A3 vagy A4 méretű rajzlap

Elkészítési technikák: A pályaművek bármilyen szabadon választott rajzi, vagy festészeti technikával elkészíthetők.

Az elbíráláskor előnyben részesülnek a saját élményen alapuló, nem másolt (pl. fényképről, képeslapról stb.) pályaművek.

A pályamunkák postára adási határideje: 2013. március 29.

A borítékra kérjük ráírni: „Egy élet a tánc…” – Nógrád megyei rajzpályázat
Postacím: Szécsényi Népművészeti Egyesület, 3170 Szécsény, Ady Endre út 12.

Címkék: rajzpályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 06:01, csütörtök | Helyi

Viszlát avokádó

Az éghajlatváltozás miatt a jövőben eltűnhet az avokádó. Egy friss jelentés szerint az éghajlatváltozás „szörnyű hatással” van az avokádóra. Az olyan országok termőterületein, mint Burundi, Chile, Peru, Spanyolország

2024. Május 16. 05:30, csütörtök | Helyi

Vákuummal szívják vissza a levegőbe került szén-dioxidot

Gigantikus vákuummal szívják vissza a levegőbe került szén-dioxidot Izlandon. Meglehetősen kézenfekvő megoldással veszi fel a harcot a károsanyag-kibocsátással szemben a Climewors nevű cég,

2024. Május 16. 04:56, csütörtök | Helyi

Ezért gyakoribb nőknél az autoimmun betegség

A nemi kromoszómákat szabályozó mechanizmus olyan alkatrészeire termelnek antitesteket, amelyek férfiaknál teljesen hiányoznak. Autoimmun betegség olyankor alakul ki, amikor a szervezet természetes védelmi rendszere

2024. Május 15. 10:00, szerda | Helyi

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.