Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Április 20. 16:50, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Egészségügyi eszközöket adományozott testvérvárosainak a kelet-kínai Huajan

Egészségügyi eszközöket adományozott testvérvárosainak a kelet-kínai Huajan

Egészségügyi eszközöket adományozott az új koronavírus-járvány sújtotta testvérvárosainak, köztük Bátonyterenyének a kelet-kínai Csiangszu tartományban fekvő Huajan

- számolt be a Hszinhua kínai állami hírügynökség hétfőn.

A javarészt védőmaszkokból álló adományokat március óta több részletben juttatták el Kanadában, Magyarországon, Németországban, Japánban, Dél-Koreában, valamint Szlovéniában található testvérvárosaikba.

Huajan a Japánban és Dél-Koreában található testvérvárosainak 10 ezer, míg a szlovéniai Maribornak, a kanadai Oakville-nek, és a németországi Calwnak 12 ezer maszkot juttatott segítségként.

A Hszinhua tudósítása szerint a Nógrád megyében található Bátonyterenyének négy szállítmányt küldenek, amelyek összesen 12 ezer védőmaszkot, valamint hőmérőket tartalmaznak. Az első három szállítmány már megérkezett. Nagy-Majdon József polgármester reményét fejezte ki, hogy a két településen az élet a lehető leghamarabb visszatérhet a megszokott kerékvágásba - olvasható a Hszinhua jelentésében.

A csaknem 12 ezer embernek otthont adó Bátonyterenye kétezer maszkkal segítette Huajant akkor, amikor a járvány Kínában tombolt. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság adatai szerint a csaknem 5 millió lakosú városban 66 embert diagnosztizáltak az új koronavírus okozta, Covid-19 nevű betegséggel, közülük már mindenki meggyógyult.

Képünk illusztráció:https://www.mavcsoport.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ