Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2019. Szeptember 27. 12:35, péntek | Helyi
Forrás: police

EDWARD Nap Salgótarjánban

EDWARD Nap Salgótarjánban

Játékos formában hívták fel a gyermekek figyelmét a közlekedési szabályok betartására és a biztonságos közlekedésre a Nógrád megyei rendőrök.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) 2019-ben is meghirdette az EDWARD Napot. A kezdeményezés célja, hogy szeptember 26-án senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Biztossága 2019. szeptember 26-án 10 órától tartotta meg közel négyszáz gyermek részvételével EDWARD Nap elnevezésű rendezvényét. Salgótarjánban, a Fő téren megtartott programhoz csatlakozott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete és még több civil szervezet is. Dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese ünnepélyes megnyitójában elmondta, hogy nagyon fontos, hogy minden közlekedésben résztvevő betartsa a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen szabályokat. Ezzel a rendezvénnyel szeretnék erre ösztönözni a gyermekeket és velük együtt szüleiket is.

Ezt követően a szervezők az óvodás és általános iskolás gyermekeknek többek között játékos bűn- és balesetmegelőzési feladatokat adtak, de a kicsik látványos bemutatókat, valamint katasztrófavédelmi járműveket is megtekinthettek a város fő terén. A déli órákban a gyerekek a biztonságról, a biztonságos közlekedésről szóló rajzos üzeneteikkel megtöltött héliumos léggömböket engedtek el közösen. A kezdeményezéshez csatlakozva a rendőr-főkapitányság munkatársai a szolgálati gépkocsikon, míg több Nógrád megyében közlekedő gépjárművezető saját gépjárművén helyezett el zöld szalagot.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 12:16, szerda | Helyi

Figyelmesen a közutakon a kánikulában!

A tartós hőségben a közlekedés résztvevőinek is nagyobb figyelemre, türelemre van szüksége.

2020. Július 07. 12:31, kedd | Helyi

Véget ért a salgótarjáni gyermektábor

A rendőrök idén is több játékos foglalkozással, bűn-és balesetmegelőzési ismeretekkel színesítették a tábort.

2020. Július 06. 11:58, hétfő | Helyi

Rendőrkézen a bátonyterenyei kifosztás gyanúsítottja

Egy 38 éves nőt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

2020. Július 06. 11:55, hétfő | Helyi

Útlezárás versenyautó-tesztelés miatt

Időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani Cered és Zagyvaróna között.