Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 13. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Durván drágulhat a tej

Durván drágulhat a tej

Jelentősen emelkedhet a kereslet a tej iránt az Európai Unióban, ami a nyerstej-árak emelkedését eredményezheti - írja a Magyar Nemzet. Az azonnali piacon két-három eurócenttel már emelkedtek az árak.

A Terméktanács szerint, ha az áruházláncok 'nem hajlandók lemondani 45-50 százalékos hasznuk egy részéről', akkor a tej fogyasztói ára 5-10 százalékkal is emelkedhet .Emellett megjelent a hazai piacon is egy exportorientált termék-előállításban érdekelt új szereplő, aki várhatóan szintén erős, jelentős tételeket kíván majd vásárolni-ezt közölte a Terméktanács, így a nyerstej-árak növekvő költségét már nem tudják magukra vállalni a feldolgozók. Közben Lassult a termelői árak növekedése. A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint a júniusi 35,3 százalékról júliusban 24,9 százalékra lassult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.