Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Június 29. 12:38, hétfő | Helyi
Forrás: police

Drónnal a közlekedésbiztonságért

Drónnal a közlekedésbiztonságért

Folytatódnak a fokozott közúti közlekedési ellenőrzések Nógrád megyében.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a megye területén összehangolt, fokozott közúti közlekedési ellenőrzést tartanak.

A közlekedésbiztonság javítását célzó akció alkalmával a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az ittas állapotban közlekedő, a szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére, és a gyorshajtókra is.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások új ellenőrzési módszert is bevezettek. A Készenléti Rendőrséggel együttműködésben drónnal ellenőrzik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, útkereszteződéseket, kijelölt gyalogosátkelőhelyeket. A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről. A rögzített videó alapján a közlekedésrendészeti szolgálat járőrei a helyszínen intézkedni tudnak a szabályszegőkkel szemben.

Az első drónnal végzett ellenőrzésre Salgótarjánban került sor, de a jövőben a megye más településein is alkalmazásra fog kerülni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 08:55, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 16. 08:25, kedd | Helyi

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában.

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 16. 08:00, kedd | Helyi

Erős lehűlés jön esővel, széllel.

Északon és a Dunántúlon sokfelé számíthatunk tartós esőre, délen és keleten a napos-gomolyfelhős időben inkább záporok, délkeleten néhol zivatarok valószínűek.

2024. Április 15. 09:45, hétfő | Helyi

A hétvége eseményei.

Balesetet szenvedett egy siklóernyős,Nádas és száraz fű égett ötven négyzetméteres területen,Letért az úttestről és egy villanyoszlopnak ütközött egy kisbusz,Hulladék égett egy három köbméteres fém konténerben.