Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. December 20. 16:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Dömsödi Gábor kiakadt polgármester kollégájára Nógrádban

Dömsödi Gábor kiakadt polgármester kollégájára Nógrádban

A televíziós személyiségként ismertté vált polgármester szerint felháborító, hogy vannak olyan önkormányzatok, ahol luxusóra jár év végére, míg máshol fűtésre is alig van pénz.

Dömsödi Gábor, a Nógrád megyei Bokor község polgármestere a Facebook közösségi oldalon számolt be arról, hogy óriási különbségek tapasztalhatóak a környéken. Amíg az általa vezetett zsákfalu lakosonként hatezer forint állami támogatást kapott, addig egy másik önkormányzatnak húszezer forintot fizettek. Egy olyan önkormányzatnak - a hírek szerint a bátonyterenyeinek -, ahol állítólag „a polgármester Doxa órákat ajándékozott a testületi tagoknak, nagyjából 70 ezer forintos darabáron” – írja Dömsödi.
„Nem csak felesleges, ésszerűtlen is"
Ráadásul amíg náluk arra sincs pénz, hogy fűtsék a kultúrházat, hogy karácsonyi ünnepséget tarthassanak, és azt sem tudják, miből fognak benzint venni jövő héten a falubuszba, amivel az iskolásokat szállítják a 20 kilométerre lévő városba, addig egy másik, meg nem nevezett község első embere „a Skoda Octavia legdrágább változatát, a sportverzió RS-t használja, ami a nógrádi rossz utakon nemcsak felesleges, de ésszerűtlen is. No, meg ménkűmód drága” – teszi hozzá.
A korábban Hajdú Péterrel is összetűzésbe kerülő Dömsödi végül arra kérte kollégáját, hogy cáfolja értesüléseit. „Remélem, cáfolod a Facebookon megjelent állítást, mert ha nem, és ez igaz, akkor mondj le, de azonnal!” - zárul a bejegyzés.

Forrás: hir24.hu

Címkék: Dömsödi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.

2024. Május 16. 15:45, csütörtök | Helyi

Szerbiában elfogtak egy férfit, aki az elnök megölésével fenyegetőzött.

Elfogtak egy zombori férfit csütörtökön, aki a közösségi médiában Aleksandar Vucic köztársasági elnök meggyilkolásával fenyegetőzött - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Május 16. 09:10, csütörtök | Helyi

Maruzsa Zoltán: idén 200 ezer notebook kerül az iskolákba.

Két éve 120 ezer digitális eszköz beszerzése történt meg, tavaly 140 ezer eszközé, az idén pedig 200 ezer notebook kerül a magyar általános és középiskolákba szerte az országban.

2024. Május 16. 08:54, csütörtök | Helyi

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvétel.

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén.