Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Június 12. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Díjak és emlékplakettek átadása

Díjak és emlékplakettek átadása

Elismerést kapott a hat rendőrkapitányság legjobb „iskola rendőre” és a munkájukat segítő pedagógusok.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2008-ban indította útjára „Az iskola rendőre” elnevezésű programot, amelynek alapvető célja a kisiskolások balesetmentes közlekedésének elősegítése, valamint a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők megszüntetése. A program Nógrádban 97 általános iskolában van jelen, mely alapvetően az általános iskolai oktatásra épül, és egyben elősegíti a rendőrség által a gyermekek felé irányuló baleset-megelőzési tevékenységet.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hagyományokat folytatva idén is kiválasztotta és jutalmazta az év iskola rendőreit, akik a 2014/2015-ös tanévben kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak. Lelkiismeretes munkájuk révén folyamatos kapcsolatot tartottak az iskolákkal, a gyerekekkel és a szülőkkel, segítették programjaikat és előadásokat tartottak a gyerekek részére. Idén a rendőrök mellett a munkájukat segítő és a közlekedésre nevelés terén évek óta kiemelkedő tevékenységet végző pedagógusokat is jutalmaztak, akik a tanórákon kívül is örömmel és elhivatottan vették ki részüket a feladatokból.

Ferencsik Raymond Levente r. alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese 2015. június 11-én a főkapitányság illetékességi területén működő hat rendőrkapitányság állományába tartozó egy-egy rendőrnek „év iskola rendőre” díjat, míg a munkájukat legkiemelkedőbben segítő pedagógusoknak emlékplakettet adott át.

A díjat Dudás Gyula r. főtörzszászlós, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság, Kohári János r. főtörzszászlós, a Rétsági Rendőrkapitányság, Kalmár László r. főtörzszászlós, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság, Magyar Attila r. főtörzszászlós, a Pásztói Rendőrkapitányság, Fekécs Zsolt r. főtörzszászlós, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság és Gemer Gabriella r. százados, a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársa vehette át.

Emlékplakett elismerésben Kemenczei János, a salgótarjáni Kodály Zoltán Általános Iskola, Bódis Bertalan a nagyoroszi Börzsöny Általános Iskola, Demeter Gábor a balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskola, Kis Eszter, a jobbágyi Fáy András Általános Iskola, Jászai Nagy István, a bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola és Antal Gyula, a nógrádmegyeri Mikszáth Kálmán Általános Iskola pedagógusa részesült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit