Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 28. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Devizaháború a láthatáron

Devizaháború a láthatáron

Komoly eladói nyomásnak lehettünk tanúi az indexekben és a devizapiacon is a múlt héten.

Utóbbi esetében már korábban láthatóak voltak a baljós jelek, de a Fed likviditási programjának köszönhetően a befektetők szemet hunytak ezek felett. Most viszont az ellenség a kapuknál termett és minden erejével azon van, hogy áttörje azt - mondják az Equilor elemzői.

A szerdai Fed kamatdöntés után újabb pofonba szaladhatnak bele a fent említett keresztárfolyamok – várakozások szerint újabb 10 milliárd dollárral csökken a QE3 program havi vásárlási összege. India és Brazília már túl van egy-egy kamatemelésen, míg a törökök burkoltan – repo ügyletek kamataival ügyeskednek – lépték meg, de direkt módon még nem mertek beleállni. Kedden este erre is sor kerülhet a rendkívüli kamatdöntés keretében.

Ha a negatívumokat nézzük, akkor sajnos a kínai bankközi piac likviditáshiánya felett sem hunyhatunk szemet, hiszen a következő sokkot ez okozhatja. A kínai ICBC bank által értékesített 3 milliárd dolláros alap visszafizetése veszélybe került. A tőkét a csőd szélére sodródott Zhenfu bányatársaságba fektették. A Wall Street Journal szerint átstrukturálással (részvénykonverzió) vagy kormányzati pénzzel menthetik meg a céget –erre mondják, hogy cseberből vederbe. A kínai árnyékbank-rendszer egyes becslések szerint 1.670 milliárd dollár hasonló hitelt rejt, így van miért aggódni.

Apple és Facebook jelentésben bízva

Az Apple tekintetében 57,2 milliárd dolláros bevételvárakozást látunk a gyorsjelentés kapcsán, ami 5 százalékos növekedésnek felel meg év/év alapon. Az egy részvényre jutó 14,04 dolláros EPS nagyjából 2 százalékos bővüléssel lenne egyenértékű. A leglényegesebb pont mégis a bruttó fedezeti szint alakulása lesz – menedzsment 36,5-37,5 százalékos sávot vár –, amit a China Mobile-lal kötött megállapodás még nem támogat, hiszen csak januártól indult a kínai értékesítés.

Technikai alapon szűkülő háromszöget láthatunk, amiből egy kedvező gyorsjelentés akár a decemberi 575 dolláros szintig is repítheti a kurzust. Az 540 dolláros ellenállás eltörése esetén 510 dollárig nincs megállás.

A közösségi médiacégek szárnyalása is megtorpant a negyedik negyedévben. Mark Zuckerberg varázsgyára a hullámzó reklámbevételek miatt kerülhet bajba: a Facebook bevételei 2,34 milliárd dollárt is elérhetik, ami 47 százalékos többletnek felelne meg év/év alapon. Az idei első negyedévre azonban már csak 2,15 milliárdot várnak az elemzők. Az EPS 27 centes értéke 10 centnyi plusszal érhet fel az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.