Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2012. Június 28. 14:30, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Áder elfogadta az izraeli elnök meghívását a Wallenberg-megemlékezésre

Áder elfogadta az izraeli elnök meghívását a Wallenberg-megemlékezésre

Szerdán kapott hivatalos meghívót Áder János köztársasági elnök az izraeli államfőtől a jeruzsálemi Raoul Wallenberg-megemlékezésre. Áder János - aki erről az InfoRádiónak nyilatkozott - elfogadta a meghívást és nagy várakozásokkal tekint a találkozó elé.

Az államfő - az InfoRádió Aréna című műsorának adott, teljes terjedelmében csütörtök este hét órától hallható interjújában - elmondta, ott lesz a megemlékezésen, és nagy várakozással tekint a tárgyalás elé Simon Peresz izraeli államfővel.
"Miután köztársasági elnökként vállaltam a Wallenberg-év fővédnöki tisztét, mi sem természetesebb, mint hogy ezt a felkérést elfogadom" - fogalmazott az államfő a rádió honlapján délután közzétett interjúrészlet szerint.
A Wallenberg-megemlékezést júliusban, a zsidómentő svéd diplomata születésének századik évfordulóján rendezik Jeruzsálemben. A The Jerusalem Post című izraeli lap vasárnap azt írta, hogy az izraeli parlament elnöke visszavonta az Országgyűlés elnöke meghívását, mert Kövér László részt vett a Nyirő József "nácibarát író" emlékére tartott rendezvényen.
Veress László, a házelnök kabinetfőnöke ugyanezen a napon azonban közölte, hogy Kövér László néhány nappal korábban, a szokásos diplomáciai csatornákon keresztül jelezte: szervezési okok miatt nem ő, hanem Áder János képviseli majd Magyarországot az izraeli megemlékezésen.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 14:08, hétfő | Belföld

Kezdődik a ferihegyi repülőtér 2-es futópályájának felújítása

Hétfőn elkezdődik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es futópályájának felújítása, amelyet az eddigiektől eltérően egyetlen ütemben végeztet el a Budapest Airport.

2020. Szeptember 28. 12:06, hétfő | Belföld

Szavazategyenlőség miatt újabb időközi választást kell tartani Kemeneskápolnán

Szavazategyenlőség alakult ki a Vas megyei Kemeneskápolnán vasárnap tartott időközi polgármester-választáson két független jelölt között, ezért új választást kell kiírni - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

2020. Szeptember 28. 10:04, hétfő | Belföld

A kormányt kérdezik a képviselők

A képviselők a kormány tagjainak tesznek fel azonnali kérdéseket és kérdéseket az Országgyűlés hétfői ülésnapján.

2020. Szeptember 28. 07:07, hétfő | Belföld

Szlávik: nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen

Nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen, a rendszeres maszkhasználattal a betegek meg tudják akadályozni a koronavírus-fertőzés átadását, az egészségesek pedig meg tudják védeni magukat a fertőzéstől