Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. December 09. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Denevérek élőhelyét menti a Bükki Nemzeti Park

Denevérek élőhelyét menti a Bükki Nemzeti Park

A denevérek élőhelyéül szolgáló korábbi bányatárókat tisztít meg Recsk, illetve Salgótarján közelében a Bükki Nemzeti Park (BNP) - jelentették be a BNP szakemberei.

A több mint 100 millió forint értékű program végrehajtása nyomán több ezer denevér élőhelyét mentik meg a természetvédők.

Mint azt Kangúr Tibor, a BNP médiareferense az MTI-nek elmondta: a 18. században vágott recski Antal-táróban immár évtizedek óta megszűnt az aktív bányászati művelés, a táró jelentős részben beomlott, ezzel veszélyeztetve a denevérek élőhelyét.
A természetvédelmi szakemberek azt követően, hogy az állatok téli szállásukra vonultak, hozzákezdtek a táró feltárásához, a jelentős mennyiségű beomlott törmelék eltakarításához.
A munkálatok során a denevéreket a biztos pusztulástól mentik meg azzal, hogy korábbi állapotába állítják helyre az állatok élőhelyül szolgáló Antal-tárót. Egyben megőrzik a bányászat során feltárt földtani értékeket is.
Hasonló rehabilitációra kerül sor a jövőben Salgótarján mellett az eresztvényi Nagy-bánya területén is

Címkék: denevér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:19, péntek | Helyi

3. szakasz (Kazincbarcika - Gyöngyös-Kékestető, 183 km)

Rajt: 2024. május 10. (péntek) 11:45, Kazincbarcika, Városháza. Befutó: 16:30, Gyöngyös-Kékestető.

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.

2024. Május 10. 08:00, péntek | Helyi

Kellemes májusi idő.

Országszerte sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor.

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)