Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Július 10. 06:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Debrecen az apróhirdetések városa

Debrecen az apróhirdetések városa

Debrecen és Pécs számít a magyar apróhirdetési piac fellegvárának. A lakosságszámhoz viszonyítva ugyanis a legtöbb hirdetést ebben a két városban adják fel – derült ki az ingyenes apróhirdetési portál, az Apród.hu június közepén, saját oldalán végzett kutatásából. Némileg meglepő, de Budapestet még Székesfehérvár is megelőzi ezen a területen. Az oldalon futó több mint egymillió hirdetésből csaknem 125 ezer köthető Pest megyéhez, míg a sereghajtó Nógrád megye, alig 12 ezer feladott hirdetéssel.

„Az összes hirdetést tekintve arányaiban szintén a lista végén áll – bár lakosságszámban komoly az eltérés – két keleti megyénk, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén, ahol összesen, a mintegy egymillió lakosra csupán 70 ezer hirdetés jutott júniusban” – mondta Dobra Péter, az Apród.hu oldalt is működtető Allegroup.hu Kft. apróhirdetési üzletágának vezetője. „Érdekesség viszont, hogy a lakossághoz viszonyított összes hirdetésszámot tekintve szintén a hátsó traktusban szereplő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Budapest és Pest megye után gyakorlatilag a legtöbb, mintegy 5700 gépjárműhirdetés szerepelt az oldalon.”

Ezzel szemben ugyanebben a szabolcsi térségben jóval az országos átlag alatti álláshirdetés található: az ilyen típusú hirdetésekben éllovas Győr-Moson-Sopron, Baranya és Hajdú-Bihar megyékben a szabolcsihoz képest kétszer több álláshirdetés található a lakosságszámhoz viszonyítva. Az álláshirdetések terén leghátul Nógrád megye kullog, ha pedig a nagyobb magyarországi városokat nézzük, Miskolc esetében mondható el, hogy az ott élők válogathatnak a legkevesebb álláshirdetés közül.

Győrött érdekes mód az országos átlagot jócskán meghaladó hirdetésszámból válogathatnak az ott élők állás és jármű tekintetében, ellenben ingatlanhirdetéseket tekintve a sereghajtók közé tartoznak. Debrecenben viszont éppen az ingatlanhirdetések szerepelnek kiemelkedően, még a budapestiek sem tudják megszorongatni őket. (Jelenleg az ország nagyobb városai között Debrecenben adnak fel egy lakosra számítva a legtöbb ingatlanhirdetést. Ha megyéket nézünk, Pest, Hajdú-Bihar és Baranya a sorrend.)

Mindezek után az talán már nem is meglepő, hogy a társkereső rovatban – Budapest után –, ismételten Debrecenben adták fel a legtöbb hirdetést (úgy látszik, a cívisvárosban nem csak ingatlant szeretnének eladni, de ismerkedésre is az apróhirdetéseket preferálják). Az online ismerkedési szokásokat elemezve kiderül: Tolna megyében szinte alig van, aki ilyen igénnyel adna fel apróhirdetést, míg a legaktívabb régió Pest megye mellett a hajdúsági. Ami a lakosságszámhoz viszonyított társkeresési hirdetéseket illeti, Budapest, Kecskeméttel, Székesfehérvárral és Győrrel az országos átlagnak megfelelően hirdet, míg Szeged és Miskolc a két sereghajtó, arányaiban körülbelül az országos átlag felét hozzák csupán. „A szegedieket úgy tűnik, nem annyira foglalkoztatja az ismerkedés ilyen formája, hiába a nyár, alig 70 ilyen hirdetés fordult meg az Apród.hu oldalán június közepén, ráadásul ha a lakosságszámot nézzük, az alig 38 ezerrel marad el az egyik legaktívabb várostól, Debrecentől” – tette hozzá Dobra Péter.

Nem szeretnek megválni járműveiktől a csongrádiak, borsodiak és a Szolnok környékén élők sem, náluk található arányaiban a legkevesebb autóhirdetés az Apród.hu oldalán. Az említett három régió átlagánál közel másfélszer több járműhirdetés szerepel például Komárom-Esztergomban, Bács-Kiskunban, Veszprémben, és még Szabolcsban is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során