Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Január 31. 09:33, kedd | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Csúsznak az utak Nógrád megyében!

Csúsznak az utak Nógrád megyében!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország túlnyomó részén csapadékra lehet számítani, elsősorban ónos eső, helyenként pedig hó formájában.

A megye nyugati részében, az Acsa és Galgaguta közötti útszakaszon már baleset is történt.

Az előrejelzések szerint az ország északi felében gyenge havazás alakulhat ki, majd délelőttől nyugat felől, főként a Dunántúlon már előfordulhat helyenként kisebb ónos eső. A csapadék a délutáni óráktól várhatóan intenzívebbé válik. Kedd éjfélig az Északi-középhegység térségében maximum öt centiméter hó hullhat, de Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein ennél több is. Az ország döntő részén – Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre – jelentős mennyiségű (1- 5 milliméter) ónos eső várható a kedd délutáni, esti óráktól az éjféli órákig. Az igen jelentős, öt milliméter körüli ónos eső a Pécs-Budapest vonalon valószínű.

Nógrád megye nyugati felében már jelenleg is ónos eső hullik, emiatt az Acsa és Galgaguta közötti útszakaszon egy személyautó megcsúszott és az árokba hajtott, néhány méterrel távolabb pedig egy kisteherautó és két személyautó is egymásba csúszott. A berceli katasztrófavédelmi őrs tűzoltói vonultak a balesetek helyszínére, ahol a gépjárművek áramtalanítására volt szükség, beszorult sérült nem volt. Az érintett útszakaszt a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták.

Ilyen időjárásnál a közlekedésben csúszós, jeges utakra és lezárt útszakaszokra kell készülni. Mielőtt útnak indulnának, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre megfelelően felkészített gépkocsival szabad elindulni. Gyalogosan és gépjárművel is fokozott óvatossággal kell közlekedni. Akik a tömegközlekedést választják, megnövekedett várakozási időre számítsanak.

Aki bajba jutott járművet lát, vagy tűzoltói segítségre van szüksége, hívja a 112-es, ingyenesen hívható segélyhívó számot. Fontos továbbá, hogy a téli időjárással kapcsolatban folyamatosan kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit és használják a katasztrófavédelem ingyenes tájékoztató alkalmazását (VÉSZ). Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.

Kép:http://www.ziarulring.ro/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.