Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Szeptember 08. 12:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Generali

Csúcsfejlesztésű útburkolat védi a salgótarjáni gyalogosokat

Csúcsfejlesztésű útburkolat védi a salgótarjáni gyalogosokat

Magyarországon évről évre egyre több közúti baleset történik, minden 12 órában meghal valaki az utakon.

A gyalogosok biztonsága sokszor a járművezetők éberségén múlik, de már elérhető egy olyan technológia, mellyel csökkenthető a balesetek száma. A Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával országszerte már 23 átkelőhelyen védi a gyalogosokat ez a speciális csúszásgátló útburkolat, mostantól pedig a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok előtt is biztonságban érezhetjük magunkat.

Tavaly Salgótarjánban 185 közúti baleset volt, a Nógrád megyei balesetek mintegy fele itt történik meg. A Sportcsarnok előtti átkelő különösen veszélyes az odalátogató gyalogosok számára: az átkelőnél háromsávos úton kell áthaladniuk, ami ráadásul egy lejtős útszakasz végén található. A sebességkorlátozás így hiába 50 km/h, ha a tábla előtt akár 70 km/h-val is közlekedhetnek a járművek. A kockázat tovább növekszik azáltal, hogy a városközpontból kitiltott tehergépkocsik is főként ezt az utat használják közlekedésre. A körülmények miatt a legkisebb mulasztás is balesetet okozhat, ezért az önkormányzat számára kiemelkedően fontos volt, hogy biztonságosabbá tegye ezt a szakaszt.

A szeptember 6 -án átadott új gyalogátkelő a 21-es számú főútvonal mentén Living Road csúszásgátló útburkolattal készült. Az innovatív magyar technológia vészfékezés esetén akár 50 százalékkal csökkenti a féktávolságot felületi érdessége miatt, színének köszönhetően pedig 70 százalékkal jobban észlelhető a bevont útszakasz.

A Generali a Biztonságért Alapítvány által támogatott burkolatnak köszönhetően a Sportcsarnok látogatói ezentúl nagyobb biztonságban kelhetnek át az útszakaszon.

„Az évek során több baleset is történt ezen a helyszínen, ami miatt törekedtünk arra, hogy a legjobb megoldást találjuk meg a városunkban élők biztonsága érdekében. Ez a forgalmas gyalogátkelő köti össze az utat az iskola, a sportcsarnok és a kórház között, így kiemelten fontos a biztonságos közlekedés. A csúszásgátló útburkolat a balesetveszély megszüntetését hivatott szolgálni.” - indokolta a speciális felület szükségességét Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.