Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2014. Január 16. 07:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Csoportos létszámleépítés az Acélgyárban

Csoportos létszámleépítés az Acélgyárban

Csoportos létszámleépítést kezdeményezett a munkaügyi hatóságnál a Salgótarjáni Acélgyár. Mintegy száz ember veszíti el állását, miután a céget bezárják.

A társaság felszámolásának nem gazdasági, hanem hatósági okai vannak. Erről Boldvai László, országgyűlési képviselő beszélt a szocialista párt mai sajtótájékoztatóján. Mint mondta, Salgótarjánban az elmúlt egy-két évben a szemünk láttára bontották el a síküveggyárat, a szemünk láttára kezdték el bontani az öblösüveggyárat, és most, ugyanez történik az 1867-ben alapított acélgyárral, a salgótarjáni iparmedence szimbolikus vállalatával is. Boldvai kitért arra is, hogy a Fidesz az elmúlt években a szemünk előtt zárta be a salgótarjáni főiskolát és a népjóléti képzési központot, amely nem csak száz munkahely elvesztését jelenti, hanem a város szellemi leépülésének egy újabb lépcsőfokát is. A politikus szerint a Salgótarján jobban teljesít szlogenhez képest a valóság kiábrándító: a várost ma a rombolás, a pusztulás és az elvándorlás jellemzi.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: acélgyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 09:49, csütörtök | Helyi

Száz közelében!!!

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság illetékességi területén június 8-án 26-an hoztak rossz döntést és vezettek jócskán a megengedett sebességhatár felett.

2024. Június 13. 09:00, csütörtök | Helyi

Családbarát beruházásokat adtak át a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen.

Családbarát beruházásokat, többek között 16 apartmanházat és multifunkcionális sportpályát adtak át szerdán a Nógrád vármegyei Mátraverebély-Szentkúton lévő római katolikus nemzeti kegyhelyen.

2024. Június 13. 08:57, csütörtök | Helyi

Kína bírálta az elektromos autóira kivetendő uniós vámtervet.

A kínai kereskedelmi minisztérium, valamint a külügyminisztérium kifogásolta és élesen bírálta az Európai Uniónak a kínai elektromos autógyártókra vonatkozó büntetővám-tervezetét, egyben ellenintézkedéseket ígért.

2024. Június 13. 08:49, csütörtök | Helyi

Vizes Eb - Betlehem Dávid bronzérmes 10 kilométeren.

Betlehem Dávid bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a belgrádi Európa-bajnokságon.