Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. December 22. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Csökkentették a vízkárok veszélyét Mátraszőlősön

Csökkentették a vízkárok veszélyét Mátraszőlősön

Javították a vízelvezetési infrastruktúrát, ezzel csökkentették a vízkárok veszélyét Mátraszőlősön.

A falu önkormányzata közel 160 millió forint európai uniós támogatásból valósította meg a beruházást - tájékoztatta az MTI-t a település jegyzője.
Turza Csaba elmondta: az elavult vízelvezető rendszer, illetve bizonyos részeken a vízelvezetés hiánya évről évre növekvő problémát jelentett a községben, az ár- és csapadékvíz jelentős károkat okozott mind az önkormányzati, mind a magántulajdonokban.
A rossz állapotú csapadékvíz csatornahálózat miatt az utóbbi tíz évben legkevesebb tíz vis maior kárigényt jelentett be az önkormányzat a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon - tette hozzá.
A jegyző ismertette: az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjának (ÉMOP) keretében elnyert 158,9 millió forint vissza nem térítendő támogatásból nyolc csatorna rendbetétele, és a települési vizek fő befogadója, a Hévíz patak medrének vízrendezése valósult meg összesen 4603 folyóméteren.
Turza Csaba közölte: 19,6 hektárnyi területet, és az érintett területen élő 450 embert védi meg a fejlesztés az ár-, csapadék- és belvízkároktól.

Címkék: vízkár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.