Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. December 22. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Csökkent a parkoló-bérletek ára Salgótarjánban

Csökkent a parkoló-bérletek ára Salgótarjánban

Jelentősen csökkentette az éves parkoló-bérletek árát Salgótarján önkormányzata.

Döntésük értelmében az új éves bérlet az idén érvényben lévő kettőszázezer forint helyett 120 ezer forint lesz majd. Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere a Rádió Focusnak elmondta: a döntést hatástanulmány előzte meg, eszerint mind a lakosság, mind a vállalkozások tehercsökkenéssel számolhatnak, ez a csökkenés pedig hozzájárul a vállalkozások gazdasági helyzetének megerősítéséhez. A bevételkiesés költségvetésre gyakorolt hatása nem jelentős. A kedvező döntés nem csak az éves díjat érinti, hanem a kisebb időtartamúakat is, így a háromnegyed éves bérletért 92 ezer forintot, a féléves parkoló-bérletért 65 ezer forintot, a negyedéves engedélyért 35 ezer forintot, a havi bérletért pedig 12 ezer forintot kell fizetniük az autósoknak. Amint arról beszámoltunk hallgatóinknak, Salgótarján új önkormányzata az első intézkedések között törölte el a városban érvényben lévő parkolási rendeletet, és a 2011 előtti állapotokat állította vissza a fizetős parkolók tekintetében, vagyis csak a szűken vett belváros maradt fizetős.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: parkoló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 18:00, kedd | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

2024. Április 30. 13:12, kedd | Helyi

Elismerések a Rendőrség napja alkalmából.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság számos munkatársa vehetett át elismerést Szent György, a rendőrök védőszentjének ünnepe alkalmából.