Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2016. Szeptember 28. 11:35, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Csapatverseny Lacházán

Csapatverseny Lacházán

Október 16-án zajlik le a Motocross Csapatverseny Kiskunlacházán a motocross pályán.

A Gyálon szeptember 11-én egy méltón megrendezett záró versennyel véget ért a Magyar Motocross OB. Az egyéni kategóriákban kialakult a végleges sorrend, eldőltek a 2016-os bajnoki címek sorsai.

Maradt azonban egy eldöntendő kérdés, melyik 2016 legjobb csapata? Erre október 16-án kaphatjuk meg a választ, akkor kerül ugyanis megrendezésre a Csapatverseny, melynek ezúttal a lassan hatvan éves múlttal rendelkező kiskunlacházi motocross pálya ad otthont. Travnev Ivánt, a kiskunlacházi községi motoros klub tagját, a verseny egyik szervezőjét kérdeztük a részletekről.

Miről szól a csapatverseny?

- Alapvetően az egyesületek háromfős csapatai vívnak meg az díjakért. Az idei évben teljes egészében a csapatoké a főszerep a versenyen. Ez első hallásra nem tűnik túl különlegesnek, lévén „csapatversenyről” beszélünk. A korábbi gyakorlat azonban a döntőbe nem jutott versenyzőknek egy egyéni futam keretében adott lehetőséget a megmérettetésre. A 2016-os csapatversenyben egy csapat kupaverseny is kiírásra került, vagyis a magukat a döntőbe nem kvalifikáló csapatok, továbbra is csapatot alkotva küzdenek meg a Hosch-Kleber csapatkupa legjobbja címért.

Hogy áll össze a versenynap?

- Már a délelőtti órákban futamokat láthat a kilátogató néző, hiszen a döntőbe kerülésért egy kvalifikációs futamon küzdenek meg a csapatok, illetve a reményfutam két leggyorsabb csapatának van lehetősége megküzdeni a délben kezdődő csapatversenyen. A csapatverseny három, a kupaverseny két futamból áll.

Miben más, mivel nyújt többet a csapatverseny egy átlagos OB-nál?

- Ami nem átlagos, többek közt a hatalmas kivetítő, amin a pálya hátsó, kevésbé látható részén zajló eseményeket követhetők nyomon. Kiemelném továbbá az online stream közvetítést, aminek köszönhetően otthonról is megtekinthető a teljes verseny. Igyekszünk a nézőket több vonalon informálni, egyrészt a mára egyre inkább elfelejtett műsorfüzet hasábjain, illetve Kajtár Tibor mikrofonján keresztül is árad majd a hasznos információ az érdeklődő felé.

Hogy állnak az előkészületek?

- A szervezés gyakorlatilag hónapokkal a rendezvény előtt elkezdődött, de az utolsó két hónapban rendkívül felgyorsultak az események, és egyre nagyobb lázban ég a maroknyi csapat. Igyekszünk a lehető legnagyobb körültekintéssel, és a legapróbb részletig terjedően odafigyelni, kézben tartani minden versennyel kapcsolatos teendőt. Szeretnénk emlékezetessé tenni a versenyt mind a versenyzők, mind a nézők számára.

Mi az elvárás a kiskunlacházi csapattal kapcsolatban?

- Mindenek előtt a jó hangulat, és a kiemelkedő jókedv, a többi jön magától!

Címkék: motor, motorsport

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 08:03, vasárnap | Sport

Cristiano Ronaldo a 800-as, Schlosser Imre az 500-as gólhatárt érte el először

Schlosser Imre volt az első labdarúgó, aki pályafutása során 500 találatot ért el - a sportág történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szombaton közzétett listája szerint.

2021. December 05. 05:00, vasárnap | Sport

Jövünk jövőre is!

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel.

2021. December 03. 10:36, péntek | Sport

Ismét egy nagyszerű győzelem!

Már a sokadik abszolút győzelmét szerezte Klausz Kristóf és Csányi Botond a 25. Mikulás Rallye-n.

2021. December 01. 14:31, szerda | Sport

Örültünk a murvának, egy darabig

Az utolsó pillanatban minden összeállt, így ott lehetett a hétvégi Mikulás Rally mezőnyében Csomós Miklós és Nagy Attila is.