Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Augusztus 08. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Csak minden harmadik településen van patika megyénkben

Csak minden harmadik településen van patika megyénkben

A települések kétharmadán nincs patika Nógrád megyében.

A helyzet egy friss törvénymódosítás következtében tovább romolhat. Erről közleményben tájékoztatta a Rádió Focust a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége. Mint írják, a gyógyszertárak fenntartása és működtetése évről évre egyre nehezebb. A magyarországi patikaszektor súlyos gondokkal küzd és a jelenlegi környezetben a gyógyszertárak működtetése nem fenntartható, ezért számuk folyamatosan csökken. A törvénymódosítás értelmében a gyógyszerészeknek 2017. január 1-jéig többségi tulajdonnal kell rendelkezniük a gyógyszertárakban. Azokon a kétezer főnél népesebb településeken, ahol csak egy patika van, az állam is többségi tulajdonossá válhat, így biztosítva a gyógyszerellátást. A törvénymódosítás azonban nem foglalkozik a kétezer főnél kisebb lélekszámú településekkel. Így amennyiben ezeken a településeken nem szereznek többségi tulajdont a gyógyszerészek, vagy a jövőben a tulajdonos gyógyszerész nyugdíjba megy, és nem talál vevőt a patikájára, ezeket a kispatikák be kell zárni. Az új gyógyszertár-tulajdonlási szabályok legnagyobb vesztesei ezért a vidéki kispatikák lehetnek, és tovább romolhat a helyzet. Nógrád megyében jelenleg a települések közel 2/3-án nincs patika, a megyei kistelepülések gyógyszertár ellátottsága mindössze 29 százalékos, szemben az országos 46,6 százalékkal.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: patika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ