Városlista
2020. október 20, kedd - Vendel

Hírek

2020. Október 15. 09:29, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért!

Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért!

A biztonsági öv életet menthet! Kérjük fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

Nógrád megyében az elmúlt időszakban több olyan személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, ahol a biztonsági öv használatának elmulasztása személyi sérüléshez, egy esetben pedig egy 16 éves fiú halálához vezetett.

A rendőrség ismételten hangsúlyozza, hogy a biztonsági öv használata nem csak kötelező – a járművezető és utasai számára is -, de használata életeket menthet! A biztonsági öv passzív biztonsági eszköznek minősül és a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki. Használatával a balesetek során, egy esetleges ütközés esetén jelentősen javulhatnak a túlélési esélyek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2020. augusztusában éppen ezért indította a „Ne így szállj ki! Kösd be magad!” elnevezésű kampányát, amelynek keretében egy óriásplakát hívja fel a gépjárművezetők és a közlekedők figyelmét a biztonsági öv használatának fontosságára.

Kérjük, járművezetőként elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja továbbá a figyelmet arra is, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján az elkövetkező napokban borult, esős idő várható a megye területén. Fontos, hogy a járművezetők mindig az időjárási-, látási-, és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, és próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott időjárási körülményekhez. Előrelátóbb vezetéssel, nagyobb követési távolság tartásával a balesetek megelőzhetők.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 19. 11:42, hétfő | Helyi

Vádemelés a sorozatbetörő ellen

2020. Október 19. 11:36, hétfő | Helyi

Víkendház berendezési tárgyait törte össze

A pásztói nyomozók egy 55 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2020. Október 19. 10:24, hétfő | Helyi

Egy 97 éves nőtt fosztott ki a 20 éves férfi

Befejezték a nyomozás vizsgálati szakaszát a rendőrök a 20 éves salgótarjáni férfi és további két társa ellen.