Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 15. 09:29, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért!

Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért!

A biztonsági öv életet menthet! Kérjük fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

Nógrád megyében az elmúlt időszakban több olyan személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, ahol a biztonsági öv használatának elmulasztása személyi sérüléshez, egy esetben pedig egy 16 éves fiú halálához vezetett.

A rendőrség ismételten hangsúlyozza, hogy a biztonsági öv használata nem csak kötelező – a járművezető és utasai számára is -, de használata életeket menthet! A biztonsági öv passzív biztonsági eszköznek minősül és a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki. Használatával a balesetek során, egy esetleges ütközés esetén jelentősen javulhatnak a túlélési esélyek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2020. augusztusában éppen ezért indította a „Ne így szállj ki! Kösd be magad!” elnevezésű kampányát, amelynek keretében egy óriásplakát hívja fel a gépjárművezetők és a közlekedők figyelmét a biztonsági öv használatának fontosságára.

Kérjük, járművezetőként elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja továbbá a figyelmet arra is, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján az elkövetkező napokban borult, esős idő várható a megye területén. Fontos, hogy a járművezetők mindig az időjárási-, látási-, és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, és próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott időjárási körülményekhez. Előrelátóbb vezetéssel, nagyobb követési távolság tartásával a balesetek megelőzhetők.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 20:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.