Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Január 03. 13:20, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Csak a kötelezőket „hozták” az Ipoly-parti hölgyek

Csak a kötelezőket „hozták” az Ipoly-parti hölgyek

Bár csupán két győzelmet aratott ősszel első NB II-es bajnokságában a Balassagyarmati Kiss Árpád VDSE női kézilabda csapata, nincs komoly elkeseredettség az Ipoly-parti hölgyek háza táján.

A szűkös feltételek között az Észak csoportban elfoglalt jelenlegi kilencedik hely is elfogadható. A részletekről Hegedűs Henrik szakosztályvezetővel beszélgettünk.

- Milyen tervekkel vágtak neki a sporttörténeti évadnak?
- Merész reményeket egyáltalán nem dédelgethettünk. Miután láttuk, hogy a csoportunkban csak tíz csapat szerepel, így hivatalosan csak egyetlen kieső lesz, a hetedik-kilencedik hely megszerzése reális elképzelésnek tűnt.
- Aztán ebből a minimum lett csak…
- Sok összetevője van, hogy ez a kilencedik pozíció sikeredett belőle. Amikor kialakítottuk a játékoskeretet, Kovács József vezetőedzővel, valamint a fővárosban élő játékosainkkal úgy egyeztünk meg, hogy legalább hetente egyszer eljönnek Balassagyarmatra edzeni, ennek pénzügyi feltételeit is előteremtettük – a többi edzést pedig ki-ki magának megoldja Budapesten. Aztán kiderült, különböző nehézségek miatt ez nem valósulhatott meg, sőt, október közepétől december elejéig lényegében nem is gyakorolt közösen a felnőtt gárda. Ez alaposan rányomta a bélyegét a szereplésünkre, ugyanakkor komoly fegyvertény, hogy ilyen feltételek mellett hazai pályán a Pestszentimre és a Budakalászi MSE együttesét is legyőztük.
- Ahogy az összeállításokból kiderült az utánpótláshoz igen gyakran kellett nyúlni.
- Ezt viszont felettébb pozitívumként értékeljük. Garamvölgyi Eszter, Golyán Barbara és a még csupán tizennégy esztendős (!) beállós, Szabó Evelin alapembernek számított ebben az idényben, ráadásul számukra a junior mérkőzések is komoly megpróbáltatást jelentettek, nem egyszer szinte végigjátszották mindkét meccset ugyanazon a délutánon. A fokozott leterheltség mellett ők maximálisan megszolgálták a bizalmat.
- Kapusposzton szintén erősnek tűntek.

- Nem a két képzett hálóőrünkön múlt, hogy nem játszottunk jobban. Szabó Krisztina és Varga Eszter mindent megtettek, irányították hátulról a védekezést, de a lerohanások ellen, illetve mikor a lényegesen erősebb ellenfél átrobogott rajtunk, bizony tehetetlenek voltak.
- Milyen meglátásokkal készülnek a tavaszra?
- A sikeres társasági adókedvezményes pályázatunk által most jóval szélesebb lehetőségeink adódnak, de az összegyűjtött összegek döntő hányadát az utánpótlásra kell fordítanunk. A junior – és ifjúsági együttesünket ennek köszönhetően január-februárban folyamatosan versenyeztetjük, illetve, mivel edzéslátogatottságban nem számíthatunk nagyobb előrelépésre, a felnőtt csapatnak is sok edzőmérkőzést szeretnénk leszervezni. A március elején folytatódó pontvadászatban legalább három újabb győzelem szükségeltetik, hogy ne csak megtartsuk a jelenlegi utolsó előtti helyezést, hanem előre is léphessünk egyet-kettőt.

Címkék: kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.