Városlista
2025. december 5, péntek - Vilma

Hírek

2017. Augusztus 23. 14:00, szerda | Helyi

Croissant-ban IS a legjobb a G&D Kézműves Cukrászat és Pékség

Croissant-ban IS a legjobb a G&D Kézműves Cukrászat és Pékség

Az már idén tavasszal kiderült, hogy a Magyarország Tortája 2017 elismerő címet – 2015 és 2016 után – nem a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászat és Pékség fogja megnyerni.

Ennek egyetlen oka volt: már az előzsűrizési fordulóról napvilágra került képeken is látható volt Szó Gellért – idén azonban már mint zsűritag vett részt az ország tortája kiválasztásában. Új kihívásként a salgótarjáni “kézműves” csapata idén a Kenyérlelke Fesztivált szemelte ki.

A III. Kenyérlelke Fesztivált a budapesti MOM Kulturális Központban rendezték meg, már hagyományosan augusztus 20-án. A nevezéseket fehér- vagy félbarna kenyér; teljes kiőrlésű kenyér; bagett; illetve croissant kategóriákban várták. Külön értékelték az otthon sütő magánszemélyeket és a “profi” pékségeket – utóbbi esetben először az ország legjobb 14 péksége közé kellett bekerülni mind a négyféle termékkel. A döntősök a Pipacs, a Pékműhely, a Jacques Liszt, a Marmorstein, a Bazsalikom, az Artizán, a Kiskovász pékség, a Királypék, az Inez bagel shop, a Csepregi pékség, a The Mill, a Panel pék, az Innió étterem és a G&D Kézműves Pékség lettek.

Nagyon fontos számunkra ez a verseny is, szeretnénk Salgótarján jó hírnevét öregbíteni a süteményeink mellett a kenyereinkkel is. Sokszor érezzük úgy, hogy vidéket méltánytalanul háttérbe helyezik, pedig itt is megtalálja egymást az elhivatottsággal és minőségi alapanyagokkal készített termék és a tudatos, igényes vásárló. Mi nem Budapesten szeretnénk kamatoztatni tudásunkat, és vele fejlődni, hanem itt, ahol születtünk, ahol gyermekek voltunk, ahol szeretnek és mi szeretünk. Végtelenül büszkék vagyunk rá, hogy ezeknek a pékeknek a termékeikkel együtt kerül a neves zsűri elé a mi kenyerünk is!

– fogalmazta meg még a verseny előtt Szó Dániel és Szó Gellért.

A G&D Kézműves Cukrászat és Pékség végül a zsűri által legjobbnak ítélt croissant-t készített el a fesztiválon. A megmérettetésről egyedüli vidéki pékségként hoztak el kategóriagyőzelmet.

A zsűri tagjai Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, a Gault&Millau Magyarország Étteremkalauz főszerkesztője; Rosenstein Róbert séf; Pesti István, a tatai Platán Étterem főszakácsa; Vomberg Frigyes, a Bocuse d’Or magyar csapatából; Libor Mária, a Limara gasztrobloggere; Cristian Maurice, a Ferrandi Paris világhírű pékiskola oktatója és Mike Zakowsky amerikai kézműves pék voltak.

Címkék: croissant, pékség

Ezek érdekelhetnek még

2025. November 02. 12:55, vasárnap | Helyi

Bejrút 50: aki utoljára szállt le a katasztrófát szenvedett Malév Tu-154-essel (Ep. 349)

Mazalin Tibor, a Malév vezető fedélzeti mérnöke teljesítette az utolsó, Rómából érkező járatot azzal a Tu-154-essel, amely 1975. szeptember 29-én este Libanonba indult tovább, de a bejrúti repülőteret már nem érte el.

2025. November 02. 12:30, vasárnap | Helyi

NEM TUDTA, HOGY ILYEN ERŐS AZ AUTÓ... A LEGDRÁGÁBB AUTÓS BAKIK, AMIK TÉNYLEG SOKBA KERÜLTEK!

Összegyűjtöttem nektek, miért fontos, hogy a vezetéshez ész is társuljon, vagyis hoztam nektek néhány elrettentő példát arról,

2025. November 02. 12:20, vasárnap | Helyi

Miért Gyártják A Chipek 90%-Át Tajvanon

A könyvekben a második világháborút gyakran „a motorok háborújaként” emlegetik.

2025. November 02. 09:50, vasárnap | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ÖBLÖSÜVEGGYÁR

Salgótarján nem csak a bányászatról, az Acélgyárról volt híres egykor, hanem az üvegiparáról is. Képek egy „elfeledett” szakmáról, melyről híres volt Salgótarján.