Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Június 04. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Civilek kezdeményezték az emlékművet Balassagyarmaton

Civilek kezdeményezték az emlékművet Balassagyarmaton

Négy civil szervezet képviselői fogtak össze Balassagyarmaton a 23. gyalogezred emlékművének elkészítéséért.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a város önkormányzata nemrég kapott támogatást az első világháborús alakulat, a '16-os honvéd gyalogezred emlékművének javításához és a szoborkompozíció környezetének rendbetételéhez. A második világháborúban felállított losonci, balassagyarmati és salgótarjáni gyalogzászlóaljat magába foglaló huszonharmadik gyalogezred azonban csak egy emléktáblát kapott, éppen a tizenhatosok talapzatán. A Civitas Fortissima Kör, a Gyarmati Vitézi Rendért Alapítvány, Polgárok Balassagyarmatért Alapítvány és az Arttéka Művészet Határok Nélkül Egyesület közadakozást kezdeményezett egy önálló emlékmű felállítására, melynek terveit már elkészítette Párkányi Raab Péter. Az emlékmű tervezett költsége tizenötmillió forint. A felajánlások fogadására a Gyarmati Vitézi Rendért Alapítvány nyitott számlát. A négy civil szervezet képviselői a művésszel együtt választották ki az emlékmű helyét is, ami a Bajcsy út, Ady Endre út kereszteződésénél, az egykori csendőrpalota előtti széles járdán lehetne.

Forrás: radiofocus.hu

Vissza a kezdőlapra

Címkék: gyalogezred

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.