Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2015. Január 05. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Civil szervezet támogatása

Civil szervezet támogatása

Színvonalas munkát végez a Civil Információs Centrum.

A civil szervezetek működésének szakmai támogatása, fenntarthatóságuk erősítése, továbbá az államháztartás alrendszereiből nyújtott támogatások szabályszerű felhasználásának elősegítése érdekében a nemzeti erőforrások minisztere civil információs centrumokat működtet.
Nógrád megyében a Civil Információs Centrum címet a civil információs centrumok nyilvános pályázat útján kiválasztott civil szervezet, a salgótarjáni Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány nyerte el, ezzel jogosultságot nyert a Civil Információs Centrum kialakítására. A cím elnyerésével a pályázó számára kiemelt pályázat kerül meghirdetésre a kapcsolódó költségek finanszírozása érdekében.
A címhasználat időtartama 2012. július 1-től 2014. december 31-ig tart. Erre az időszakra az a városi önkormányzattal és a Salgó Vagyon Kft.-vel kötött, az ingatlanhasználatra vonatkozó szerződés alapján biztosították a Civil Információs Centrum számára a Civil Közösségek Házában (Salgótarján, Mérleg út 2.) kialakított helyiséget és a szükséges infrastruktúrát.
A Civil Információs Centrumok működtetésére az új pályázatot még nem írta ki a minisztérium, ezért Bábel Mónika, az alapítvány kuratóriumának elnöke és Tolnai Sándor kuratóriumi tag azzal a kéréssel fordultak a városi önkormányzathoz, hogy a fenti pályázat kiírásáig, illetve a Civil Információs Centrumok jövőbeni működtetéséről szóló kormányzati döntésig, 2015. márcSSsius 31. napjáig az önkormányzat továbbra is biztosítsa a helyiséget az alapítvány feladatainak ellátáshoz.
Az alapítványnak a Civil Információs Centrum működtetése keretében végzett magas színvonalú munkája alapján a közgyűlés a korábbi megállapodást módosította és az alapítvány térítésmentes irodahasználatát 2015. március 31-ig meghosszabbította.

Címkék: civil

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.

2024. Május 10. 08:00, péntek | Helyi

Kellemes májusi idő.

Országszerte sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor.

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)