Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2023. Március 27. 12:28, hétfő | Helyi
Forrás: Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete (ENME)

CAC Kutyakiállítás 2023.

CAC Kutyakiállítás 2023.

Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete (ENME) által szervezett Salgótarjáni CAC Kutyashow-nak. A kutyatulajdonosok több mint ezer négylábút vezettek fel a bírók előtt.

Az esemény megnyitóján elsőként Tóth Hajnalka, az ENME elnöke köszöntötte. Salgótarján egy nagyon szép helyszínt tud biztosítani ennek a kutyakiállításnak immár évek óta. Megemlékeztek Korózs Andrásról, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége elnökéről, megannyi salgótarjáni kutyakiállítás vezetőbírójáról is, aki tavaly novemberben életének 60. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt.
Az idei kutyakiállítás és -show vezetőbírói szerepkörét Kotlár Róbert tölti be, aki fantasztikusnak nevezte a nógrádi megyeszékhelyen elért nevezési létszámot, majd bemutatta a bírókat. Kotlár Róbert azt is elárulta, hogy „köreikben” kettő új bírót is köszönthetnek, így Trefán-Török Alexandrát, aki a corgi fajtában induló négylábúakat értékelte, illetve Bényi Kristófot, aki a border collie ebek esetében tette ugyanezt. A rangos bírói mezőnyben egy salgótarjáni kinológiai szakember is szerepelt Víg Orsolya személyében.
Idén a nógrádi megyeszékhelyen a skót juhászkutya bizonyult a legnépszerűbb fajtának nem kevesebb, mint 36 egyeddel. Ezt követte 32-es létszámmal a border collie, de az érdeklődők szép számban láthattak a bírálókörökben magyar fajtákat is, így például sima szőrű magyar vizslát, mudit, pulit és kuvaszt is. Mellettük a golden retriever, a cane corso, és a berni pásztorkutya fajtákat bírálóknak szintén sok teendője akadt a nap folyamán.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 18:10, kedd | Helyi

SPORTKAVALKÁD - Sportválasztó és Nosztalgia Sportnap.

KI NE SZERETNÉ, HA GYERMEKE NEKI VALÓ SPORTOT VÁLASZTANA? Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

2024. Május 28. 18:05, kedd | Helyi

SALGÓTARJÁN - II. STREET CYCLEKART MÁTRA TROPHY

II. Cyclekart bemutatófutam és Mátra Trophy veteránautós túra mezőnye érkezik hozzánk a főtére. A versenyen készült felvételek itt láthatók. Felfétel: Viskárdi Péter

2024. Május 28. 18:00, kedd | Helyi

Elsőként a Mount Everest csúcsára

71 éve, 1953. 05. 29-én, Edmund Hillary és Tenzing Norgay serpa elsőként a világon felértek a Mount Everest csúcsára.

2024. Május 28. 17:34, kedd | Helyi

78 éve nem sikerül megfejteni a nácik utolsó titkosított üzenetét

Hiába a legendásan jól rejtjelező Enigma-gép titkosításának feltörése, egy 1945-ben a német haditengerészet által küldött üzenetet a mai napig nem sikerült megfejteni.