Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Április 23. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Buszoznak az ovisok

Buszoznak az ovisok

Megkezdődött a zagyvapálfalvai Nyitnikék tagóvoda felújítása.

Az egykori felvonulási épületből kialakított óvoda több mint százhuszonötmillió forintból újul meg. Az épület egy csoportszobával, egy hatvan négyzetméteres tornaszobával, egy többcélú foglalkoztató helyiséggel, orvosi szobával, fejlesztő szobával, teakonyhával és a beteg gyermekek elkülönítésére szolgáló helyiséggel is bővül. Az épület új szigetelést kap, a villamos energia felhasználást pedig napelemek segítik majd. A felújítás egy zárt játszóudvar kialakítását is magába foglalja. Mindemellett a fejlesztésre nyert pályázati támogatás közel egymillió forintos eszközbeszerzésre is lehetőséget nyújt. A beruházás várhatóan 2014 februárjában fejeződik be. Minderről Székyné dr Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere beszélt a Rádió Focusban. Mint mondta, a Nyitnikék tagóvoda ovisai a felújítás idejére a körülbelül két éve bezárt, de most ideiglenesen újra használatba vett Napsugár tagóvodába járnak, a gyermekeket autóbuszokkal szállítják oda Zagyvapálfalváról. A polgármester szerint mindenki elégedett azzal a megoldással, hogy a csoportokat nem a város óvodáiban szétszórva, hanem együtt tartva helyezték el az átmeneti időszakra. Az óvodások buszoztatása az idei költségvetésben körülbelül hárommillió forintot jelent, a Napsugár óvoda épületén végzett javítások pedig egymillió háromszázezer forintba kerültek.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: óvoda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 19:29, vasárnap | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.