Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Október 04. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: police

Bűnügyi technikusi verseny Salgótarjánban

Bűnügyi technikusi verseny Salgótarjánban

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi helyszínelő csoportja bizonyult a legjobbnak a Klein László emlékversenyen.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága 2015. október 1-jén, harmadik alkalommal rendezte meg elhunyt kollégájukról elnevezett emlékversenyét. Klein László r. alezredes kiváló szakemberként 1986 és 2003 között irányította a kiemelt bűncselekmények helyszíni szemléin a bűnügyi technikusi feladatokat. A főkapitányság épületében megrendezett versenyt Dr. Nagy László r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg, melyet követően Nagy Tivadar r. alezredes a Bűnügyi Technikai Osztály vezetője ismertette a feladatokat. A megye hat kapitányságának bűnügyi helyszínelő csoportjai elméleti, majd hat beállított helyszínen gyakorlati feladatokat hajtottak végre. A megmérettetés célja az elméleti és gyakorlati ismeretek bővítése, valamint a megye legeredményesebb szemlebizottságának díjazása volt a rendőri, bűnügyi technikusi munka során előforduló életszerű helyzetek modellezésével.

A megmérettetés legeredményesebb csapatának a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai bizonyultak, míg második helyen a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, harmadik helyen a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai végeztek. A „Legjobb technikus díját” a Pásztói Rendőrkapitányságon szolgálatot ellátó Szabó Attila r. főhadnagy, míg a „Legjobb szemlebizottság vezető” díját a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságon szolgálatot ellátó Bozó Cecília r. főtörzszászlós vette át. A díjakat Dr. Nagy László r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány, valamint Dr. Kalmár Zsolt r. ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes adta át a helyezetteknek. A díjátadást jelenlétével megtisztelte a verseny névadójának fia, Klein Péter is, aki az első helyezett részére különdíjat adott át és a versenyzőknek további sok sikert kívánt.

A megmérettetést a tervek szerint jövőre is megrendezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.