Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2020. Július 01. 14:12, szerda | Helyi
Forrás: police

Bűnmegelőzési programokkal Nógrád megye biztonságáért

Bűnmegelőzési programokkal Nógrád megye biztonságáért

Folytatódnak a „Biztonság mindenhol mindenkor” elnevezésű projekt keretén belül megrendezésre kerülő programok Nógrád megyében.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott „Biztonság mindenhol mindenkor” című projekt keretében több prevenciós programot szervezett a napokban Nógrád megye felzárkózó településein, Bárnában, Rimócon, Kazáron, Bujákon, Diósjenőn, Érsekvadkerten, Nagybárkányban, Nógrádszakálon, Szécsényben és Varsányban.

A településeket támogató pályázat soron következő állomásai voltak a június 16-18. közötti időszakban Kazáron megvalósított kampányrendezvény, továbbá Varsányban a négy napig tartó jobb agyféltekés rajztanfolyam.

A megtartott kampányrendezvény elemeként a rendőrség prevenciós szakemberei személyes tanácsadásokon a lakosság számára biztosítottak lehetőséget a bűnmegelőzéséhez kapcsolódó ismeretek, készségek elsajátítására, fejlesztésére, a szakmai fórum keretében pedig a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjai ismerhették meg a leghatékonyabb prevenciós módszereket.

A rajztanfolyamnak a Varsányi Közösségi Ház adott helyet. A képzés célja, hogy a résztvevő pedagógusok, rendőrök, óvodai és iskolai szociális munkások az elsajátított ismereteket munkájuk során alkalmazva, pozitív irányú fejlődést érjenek el a diákok, illetve fiatalok körében. A rajzolás hatására kialakuló sikerélmény és a látásmód formálásának módszere jó hatással van a személyiségfejlődésre, mely a tanulási készségek javulását is eredményezik.

Ezen programelemeken túl a nyár folyamán általános iskolás diákok részére mind a tíz felzárkózó településen egy-egy hetes bűnmegelőzési napközis tábor valósul meg. A Bárnán és Rimócon 2020. június 22-én megkezdődött táborokat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai a települések pedagógusaival, a gyermekvédelmi szakemberekkel együttműködve valósítják meg.

Kiemelt cél a táborban résztvevő diákok bűnmegelőzés szempontjából releváns szociális készségeinek fejlesztése. Az ötnapos programban a táborozóknak a prevenciós foglalkozások mellett kirándulásra és szabadtéri foglalkozásokra is nyílik lehetőségük. Ezek alkalmával azonban nem csak az élményszerzésen és a kikapcsolódáson lesz a hangsúly, hanem például a gyerekek megtanulják azt is, mit tegyenek, ha a csoporttól elkeverednek, hogyan védhetik meg saját magukat és értékeiket, mit kell tenniük az idegenekkel szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 10. 13:00, hétfő | Helyi

Közlekedési baleset Szügy belterületén

Egy vonat és egy személygépkocsi ütközött össze a Rákóczi úti vasúti átjáróban.

2020. Augusztus 10. 10:54, hétfő | Helyi

Tetten érték a betörőt, gyanúsítottként hallgatták ki

Két motorfűrészt és szeszes italt akart lopni a 38 éves nagylóci férfi.

2020. Augusztus 10. 09:00, hétfő | Helyi

Forgalomirányítás a 22-es számú főúton

Műszaki hiba miatt állt meg egy kamion Kishartyán külterületén.

2020. Augusztus 07. 13:23, péntek | Helyi

Megújult tornateremmel kezdik a tanévet a kerisek

Több mint nyolcmillió forint ráfordítással újíttatta fel a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum a salgótarjáni kereskedelmi iskolájának a külső tornatermét.