Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Október 25. 11:21, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Bűnmegelőzési kampány Bátonyterenyén

Bűnmegelőzési kampány Bátonyterenyén

A bűnmegelőzési szakemberek a Polgármesteri Hivatalban várták az érdeklődőket.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai a „Házhoz megyünk!” bűnmegelőzési kampány keretében 2018. október 24-én települtek ki a bátonyterenyei Városházára.

A rendőrök vagyonvédelmi eszközök bemutatójával várták az érdeklődőket akik számára a lakásbetörések, a besurranásos-, valamint az alkalmi- és trükkös lopások megelőzésének módszereiről és lehetőségeiről tájékoztatták.

A rendőrök felhívták az állampolgárok figyelmét, hogy legyenek kellően bizalmatlanok az idegenekkel szemben annak érdekében, hogy ne váljanak csalás áldozatává.

Az érdeklődők választ kaphattak az otthonaik biztonságát segítő műszaki eszközökről, és egy tesztlap kitöltésével felmérhették ingatlanuk aktuális biztonságát. A bűnmegelőzési szakemberek az érdeklődők részére az áldozattá válás megelőzését szolgáló vagyonvédelmi kiadványokat is átadtak.

Kérjük fogadja meg tanácsainkat:

  • Ne engedjen be otthonába házaló ügynököket, árusokat!
  • Minden vásárlásnál, kérjen számlát! Ha az eladó nem számlaképes, előfordulhat, hogy a termék bűncselekményből származik. Ne feledje, számla nélkül nem tudja érvényesíteni fogyasztóvédelmi igényeit, jogait!
  • Ha valamilyen indokkal be kell engednie idegeneket a lakásába, ne hagyja őket egyedül rövid időre sem! Az ilyen helyzet gyakran csupán fedő cselekmény, és az eladó célja valójában az Ön értékeinek feltérképezése, vagy eltulajdonítása.

Amennyiben csalás áldozatává vált haladéktalanul tegyen feljelentést a rendőrségen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,