Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Április 15. 14:01, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Brit külügyminiszter: az EP-választások előtt el kell fogadtatni a megállapodást

Brit külügyminiszter: az EP-választások előtt el kell fogadtatni a megállapodást

Theresa May brit miniszterelnök elsődleges fontosságú célkitűzése a brit Brexit feltétrendszerét rögzítő megállapodás parlamenti elfogadtatása még a május 23-án kezdődő európai parlamenti választások előtt,

annak érdekében, hogy Nagy-Britanniának ne kelljen részt vennie az EP-választásokon - mondta hétfőn a brit külügyminiszter.

Jeremy Hunt, aki Japánban tárgyal a Brexit után kereskedelmi kapcsolatokról, a BBC rádiónak Tokióból nyilatkozva kijelentette: a brit választók számára "hatalmas csalódást" okozna, ha voksolniuk kellene a jövő havi EP-választásokon.

Arra a riporteri felvetésre, hogy egyes kormányzati vélemények szerint a brit részvétel az EP-választásokon "katasztrófával" érne fel, Hunt egyetértőleg azt mondta: a kormányzó Konzervatív Párt választási kilátásai szempontjából "ez egyértelműnek tűnik".

A jelenlegi jogi alaphelyzet az, hogy ha az alsóház által eddig háromszor leszavazott Brexit-megállapodást nem sikerül elfogadtatni, akkor Nagy-Britannia vagy részt vesz az EP-választásokon, vagy június 1-jén megállapodás nélkül kilép az EU-ból.

Címkék: brexit, ep

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.