Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. November 21. 10:46, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Börtönből börtönbe

Börtönből börtönbe

A Pásztói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte egy 21 éves mátraverebélyi férfi letartóztatását, aki több épületbe és autóba tört be Pásztón és környékén.

A fiatal férfival szemben a Pásztói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több mint egy tucat vagyon elleni bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Letartóztatásba is helyezték, majd a nyomozás során foganatba vették rajta egy korábbi szabadságvesztését.

Ezután a büntetését töltötte az egyik büntetés-végrehajtási intézetben, ahonnan november 13-án szabadult.

Mivel azonban a mostani nyomozásban is fennálltak vele szemben a személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés feltételei – 15 bűncselekményt követett el rövid időn belül, üzletekbe és vendéglátóhelyekre tört be, egy autóbuszt tört fel, és egy pizzafutár autójából elemelt egy pénztárcát –, a Pásztói Rendőrkapitányság rendőrei a szabaduló férfit az intézet kapujánál várták, kattant a csuklóján a bilincs, és újból kezdeményezték a különös visszaeső férfi letartóztatását.

A kényszerintézkedést a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően, a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö