Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2023. Február 06. 11:09, hétfő | Helyi

Börtön felé vezető út

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.

Börtön felé vezető út!

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság eljárást folytat rablás bűntett, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett és kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 22 éves őrhalmi férfival szemben.

Az őrhalmi lakos 2022. november 22-én a délelőtti órákban betért a Salgótarján belterületén található áruházba. Az üzletben magához vett három üveg nagyértékű szeszes italt, amelyekkel a próbafülkébe ment, ahol azokról az áruvédelmi eszközt eltávolította. A férfi a ruházata alá rejtett értékekkel együtt fizetés nélkül megkísérelt távozni, azonban cselekményét a dolgozók észlelték és a bejáratnál megállították. A gyanúsított a szeszes italok megtartása érdekében erőszakos magatartást tanúsított az alkalmazottakkal szemben, velük dulakodni kezdett és lökdöste őket. Az erőszakos cselekményét követően a férfi az alkoholos italokkal együtt elszaladt a helyszínről.

A terhelt megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy december 30-án két alkalommal használt jogosulatlanul egy előzőleg ellopott SZÉP kártyát. Két salgótarjáni üzletben is költekezett, amellyel a sértettnek összesen 90.000 forint kárt okozott.

A gyanúsított ezeken kívül 2023. január 5-én a fővárosban is követett el bűncselekményt. Budapesten, a XV. kerületben bement az üzletbe, ahol a nála lévő sporttáskába 18 hangszórót rejtett és onnan fizetés nélkül távozott. Cselekményével közel 150.000 forint értékben kárt okozott a sértettnek.

A salgótarjáni rendőrök a férfit elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Az őrhalmi lakos korábban többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos cselekményeket, amelyek vonatkozásában vele szemben büntetőeljárásokat folytattak le, illetve jelenleg is nyomozás van ellene folyamatban, így a hatóság tagjai őt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

Forrás.: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy

sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 01:00, szerda | Helyi

Legyengül a szél, fagyos éjszaka jön!

Az északi és északkeleti tájakon nem kizárt a -10, -8 fok.

2023. Március 28. 02:00, kedd | Helyi

Szeles idő futó záporral, hózáporral!

CITROMSÁRGA FIGYELMEZTETÉS VIHAROS SZÉLRE! Napos-gomolyfelhős időre van kilátás.

2023. Március 27. 12:28, hétfő | Helyi

CAC Kutyakiállítás 2023.

Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete (ENME) által szervezett Salgótarjáni CAC Kutyashow-nak. A kutyatulajdonosok több mint ezer négylábút vezettek fel a bírók előtt.

2023. Március 27. 11:16, hétfő | Helyi

Szabadtéri tüzek adtak munkát a hétvégén!

Szombaton kettő vasárnap pedig három alkalommal riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat.