Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Július 25. 13:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Borsodban, Sopronban és a Dunán irtják a szúnyogokat ezen a héten

Borsodban, Sopronban és a Dunán irtják a szúnyogokat ezen a héten

Július utolsó hetében Borsod-Abaúj-Zemplén megye néhány vízközeli területén, Sopronban és a környékén, valamint a Duna középső szakaszán, a Csepel-sziget, Dunaújváros és Szekszárd térségében irtják a szúnyogokat

- tájékoztatta az szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

A tervezett program megtalálható a katasztrófavédelem honlapján, és az érintett önkormányzatok is közzéteszik a gyérítések időpontját - írták.

A meleg, aszályos időben kisebb a szúnyogártalom. Az ország délkeleti területein idén még nem volt szükség szervezett gyérítésre, és más térségekben is elfogadható szinten tartható a szúnyogok száma - közölték.

Tóparti nádasokban, a folyók holtágainak növénnyel borított részein azonban most is képesek kifejlődni a szúnyoglárvák. Ezeket a helyeket folyamatosan figyelik a szakértők és ahol szükségesnek ítélik, ott biológiai védekezést alkalmaznak.

A kisebb tócsák, pocsolyák, ház körüli vizek is ideálisak a szúnyoglárvák számára, ezért ezek felszámolásával a lakosság is sokat tehet a szúnyogcsípések megelőzéséért - áll az OKF közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.