Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Április 13. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: police

„Biztonságosan közlekedni egy életúton”

„Biztonságosan közlekedni egy életúton”

A Magyar Autóklub országjáró programsorozatának salgótarjáni állomásán a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság is képviselteti magát.

A Magyar Autóklub „Biztonságosan közlekedni egy életúton” elnevezésű országjáró programsorozatát tíz éve, 2006-ban indította útjára. Megyénkben - az elmúlt évekhez hasonlóan - a rendezvény ünnepélyes megnyitójának 2016. április 12-én egy helyi hipermarket parkolója adott otthont.

A három napos salgótarjáni rendezvény célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a közlekedés veszélyeire és a szabályok betartásának fontosságára.

Az eseményen Torják István rendőr őrnagy, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Salgótarjáni Közlekedésrendészeti Alosztályvezetője ismertette a megye baleseti helyzetét, a baleset-megelőzési tevékenység szerepét és fontosságát. Hangsúlyozta, hogy a rendőrség kiemelt feladatának tekinti a fiatalabb korosztály biztonságos közlekedésre nevelését. A Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság számos programmal segíti a gyermekek közlekedési felelősségtudatának kiépítését.

A három nap alatt a szervezők elméleti és gyakorlati útmutatókat tartanak a gyerekeknek és felnőtteknek. Az érdeklődők interaktív közlekedésbiztonsági oktatásokon vehetnek részt, vagy kerékpáros ügyességi pályán próbálhatják ki tudásukat, valamint tesztelhetik a biztonsági öv szimulátort és az ittasság imitálására kialakított úgynevezett „részeg szemüveg” hatását is.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,