Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Augusztus 25. 11:15, péntek | Belföld

Biztonságos reptéri parkolás

Biztonságos reptéri parkolás

A Ferihegyre való eljutásnak az egyik legolcsóbb és legkényelmesebb módja a repülővel történő utazás előtt az, ha saját autóval megyünk.

Ezáltal elkerülhetjük a nehéz csomag cipelését, másokhoz való alkalmazkodást, plusz költségeket, felesleges várakozást. Ugyanakkor minden utazás előtt eszébe jut az embernek, hogy hol hagyhatná biztonságban autóját, amíg távol van, akár napokra vagy hetekre. Mielőtt kiválasztjuk a megfelelő parkolóhelyet, három fontos tényezőt is igyekezzünk figyelembe venni: a reptér termináltól való tényleges távolságot, biztonságot, és nem utolsó sorban az árat. Az olyan tulajdonosok, akik már tervezetten ügyelnek járművük épségének megóvására, számukra a legfontosabb, hogy biztonságban tudják kocsijukat akkor is, amikor külföldön van elintéznivalójuk. Mérlegelni kell azt, hogy hol, milyen veszélyeknek tesszük ki autónkat, amíg távol vagyunk, hiszen nem mindegy, adott esetben milyen kár érheti.
Lehetséges, hogy megspórolunk pár ezer Forintot, ha napokon keresztül idegen helyen hagyjuk autónkat, de ezt senkinek sem ajánljuk, hiszen rendkívül kockázatos. Ha bármi történik, teljesen tehetetlenek vagyunk, több ezer kilométerre autónktól, így ez hatalmas felelősséget jelent. Akárcsak ha feltörésre vagy kellemetlen időjárási körülményekre gondolunk. Sokkal jobb megoldás, ha kereshetünk egy őrzött, de megfizethető parkolóhelyet. Jó néhány reptérközeli szabadtéri parkolót találunk, amely jelentősen biztonságon választásnak bizonyulhat. Ezek alapvetően kamerával megfigyelt helyek és elkerítettek, általában külön biztonsági szolgálat vigyáz autónkra. Napi 2-3 ezer Forint plusz költséget jelent, a parkolás mellett még pár extra szolgáltatást is igénybe tudunk venni, mint például az autótakarítás, bőrönd fóliázás, szükség esetén bikázás, csomagok mérlegelése. A parkolók nagy része felülről fedett, amely megvédi autónkat a kérelten tolvajoktól, időjárási körülményektől. Ha gyengébb esőzésről, vagy havazásról van szó, ez a védelmi szint is elegendő lehet. Érdemes kisebb alapterületű parkolókat választanunk fedett parkolóhely választása esetén, a kis területeket jobban be lehet látni, probléma esetén pedig garantált a gyors beavatkozás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma