Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2023. Szeptember 22. 07:37, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Biztonság Napja Salgótarjánban.

Biztonság Napja Salgótarjánban.

Az egész napos rendezvény célja a mindennapok biztonságának erősítése a közlekedésben, az otthonokban és az élet más területén is.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége közösen hirdette meg 2023. szeptember 18. és 23. között a Biztonság Hete rendezvénysorozatot, amelyhez a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott.

A programsorozat alkalmából a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2023. szeptember 19-én 9 és 14 óra között Salgótarjánban a Fő téren, a József Attila Művelődési Központ előtt tartotta meg a Biztonság Napja balesetmegelőzési rendezvényét.Az egész napos programhoz csatlakozott a MABISZ, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságellátó Központ - Nógrád Vármegyei Ellátási csoportja, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezete, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, valamint a kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Osztálya, továbbá a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület.A rendezvényen résztvevő szervezetek interaktív bemutatókkal, prevenciós készségeket fejlesztő feladatokkal, valamint bűn- és balesetmegelőzési foglalkozásokkal készültek az érdeklődők számára.A programsorozat szeptember 22-én Pásztón folytatódik a Bringás Délután elnevezésű rendezvénnyel, amelyre a szervezők - a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület és a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság - 12 és 16 óra között várják az érdeklődőket a Varázsvölgyben.

Buda Gábor r. alezredes
sajtószóvívő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 12. 20:39, péntek | Helyi

A Live Aid segélykoncert

39 éve, 1985 július 13-án, Bob Geldof kezdeményezésére és szervezésében megtartották a Live Aid segélykoncertet.

2024. Július 12. 20:16, péntek | Helyi

Idén is kérjük az autósokat

ÓVATOSAN, FIGYELMESEN KÖZLEKEDJENEK! Július második felétől augusztus közepéig tart legnagyobb állományú és legelterjedtebb nagyvadfajunk, az őz párzása.

2024. Július 12. 19:20, péntek | Helyi

Réti József magyar opera- és oratóriuménekes

1925. július 8-án született és 1973. november 5-én hunyt el Réti József magyar opera- és oratóriuménekes (lírai tenor), főiskolai tanár. A bel canto éneklés kiváló képviselője.

2024. Július 12. 15:50, péntek | Helyi

Lezárult az MVM informatikai átállása az E.ON Áramszolgáltató Kft. átvétele után.

Július 15-től az MVM teljes körű ügyintézéssel áll ügyfelei rendelkezésére, miután lezárult az E.ON Áramszolgáltató Kft. ügyfélkörének átviteléhez kapcsolódó informatikai fejlesztés.