Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Február 05. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Bíróság előtt felelhet

Bíróság előtt felelhet

Áruházba, családi házba tört be, egy sértettől a pénztárcáját akarta erőszakkal elvenni a 32 éves bujáki nő, aki ellen a folyamatban lévő eljárást vádemelési javaslattal fejezte be a hatóság.

A Pásztói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 3 rendbeli lopás bűntett és 1 rendbeli rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást P. Sz. 32 éves bujáki lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2015. június 22. és 2015. június 26. közötti időben egy szurdokpüspöki családi ház beüvegezett, zárt teraszának műanyag tetejét megbontotta, egy táblát kiemelt a helyéről, majd a házba bejutva minden helységben kutatást végzett. Az épületből különféle háztartási eszközt, használati tárgyat, üveg és porcelán készletet, babakocsit, tisztálkodási szereket tulajdonított el.

A 32 éves nő megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2015.október 3-án egy pásztói buszmegállóban egy nő kezéből a pénztárcát megkísérelte kitépni. A sértett a pénztárcát nem engedte el, a földre esett és segítségért kiabált. A gyanúsított cselekményét ezt követően hagyta abba. A 23 éves nő 2015. november 4-én egy pásztói áruház oldalsó üvegét betörte, majd onnan nagy értékű ruhaneműt tulajdonított el. A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei egy buszmegállóban őt elfogták, az eltulajdonított tárgyakat lefoglalták. Pár nappal később hasonló módszerrel egy másik áruházba ment be, ahol különféle lábbelit készített össze, melyeket a járőrök kiérkezése miatt már eltulajdonítania nem sikerült. A rendőrök P. Sz.-t a Pásztói Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a bíróság elrendelt.

A hatóság a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő 23 éves nő ellen folytatott eljárást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg a Pásztói Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák