Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 15. 12:47, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Bíróság: a földalapkezelőnek ki kell adnia a felcsúti termőföldek hirdetményadatait

Bíróság: a földalapkezelőnek ki kell adnia a felcsúti termőföldek hirdetményadatait

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek ki kell adnia a Felcsúton, illetve a környéken - állami pályázatokon - eladott, illetve hasznonbérletbe adott termőföldekre vonatkozó hirdetményadatokat Lengyel Szilvia LMP-s országgyűlési képviselőnek a Fővárosi Törvényszék keddi, nem jogerős ítélete értelmében.

A bíróság arra kötelezte az állami szervezetet, hogy a - Schiffer András LMP-társelnök által ügyvédként képviselt - Lengyel Szilvia részére másolatban küldje meg a kifüggesztett hirdetményeket, továbbá azt, hogy azok mettől meddig voltak kifüggesztve. A bíróság kötelezése 2011. október 1-jétől 2013. március 18-ig (az adatkérés kézhezvételéig) tartó időszakot, illetve a felcsúti, alcsútdobozi, csabdi, tabajdi és vértesacsai földeket érinti.
Az ítélet ellen 15 napon belül lehet fellebbezni. Az alperes a tárgyaláson nem jelent meg, így nem tudni, a szervezet kíván-e fellebbezést benyújtani.
A törvényszék a felperesi keresetet - azaz az érintett földekre vonatkozó hirdetményadat-kérést - és annak jogi indokait alaposnak találta.
A bíróság indoklásában a vagyontörvényre utalva azt közölte, hogy a közérdekű és az azzal kapcsolatos közérdekből nyilvános adatokat az állami vagyonnal való gazdálkodásra vonatkoztatva alkalmazni kell, az pedig a törvényszék szerint nem vitás, hogy az alperes állami vagyonnal gazdálkodik.
A bíróság arra is felhívta a figyelmet, hogy a földalapról szóló törvény nem vonja ki az alperest az információszabadságról szóló törvény hatálya alól.

Címkék: Jog-ítélet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.