Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Augusztus 17. 23:02, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Bilincsben vitték el a nagykanizsai csatornaberuházás építésvezetőjét

Bilincsben vitték el a nagykanizsai csatornaberuházás építésvezetőjét

Bilincsben vitték el a rendőrök a nagykanizsai csatornaberuházás építésvezetőjét, miután fekáliával és építési törmelékkel kevert földet hordtak a város ipari parkjába - közölte a Zalai Hírlap online kiadása pénteken.

A lap írása szerint csütörtök délelőtt orrfacsaró bűzre lettek figyelmesek az ipari parkban működő vállalkozások dolgozói. Kiderült, hogy az üzemek közelében építési törmelékkel kevert földet kezdett lerakni egy teherautó, amelynek sofőrje azt mondta: neki azt az utasítást adták, hogy ide borítsa az anyagot.
Bicsák Miklós vállalkozó, aki az itteni városrész önkormányzati képviselője is, értesítette a közterület-felügyeletet, majd a rendőrséget is, később pedig autóval állta el az útját az újabb szállítmánynak. A lerakott anyagból mintát vettek, és eljuttatták a tisztiorvosi szolgálathoz.
Időközben a rendőrség és a csatornaberuházás kivitelezését végző Sade Magyarország Kft. építésvezetője is a helyszínre érkezett, és állítólag bemutatta az engedélyt a munkaterület használatáról. A rendőrök ennek ellenére megbilincselték az építésvezetőt, majd a kapitányságra kísérték, és ott kihallgatták.
A Sade Magyarország Kft. képviselője a Zalai Hírlapnak elmondta: a munkaterületen érvényes engedéllyel tárolják az anyagot. Ezért úgy érzik, hogy a kollégájukkal szemben lefolytatott rendőri intézkedés túlzó volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön